Poslasticama od kokosa retko ko može da odoli, a ova namirnica može lako da se kombinuje sa ostalim slatkim sastojcima. Ako volite da jedete rafaelo kuglice, koje su nezaobilazne na slavskim i prazničnim trpezama, onda će vas ovi kolačići raspametiti.A ako se pridržavate Uskršnjeg posta bez griže savesti možete da uživate u ovoj poslastici jer se pravi od posnih sastojaka. Sve ih samo pomešajte i pecite.
- Sastojci:
- 1/2 šolje kokosovog ulja
- 1/2 šolje šećera
- 1/4 šolje nezaslađenog sosa od jabuke
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 1,5 šolja brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1/4 kašičice sode bikarbone
- 1/4 kašičice soli
- 1/2 šolje kokosa
Priprema:
Kokosovo ulje istopite i pomešajte sa šećerom, pa dobro sjedinite. Dodajte sos od jabuke i vanilu, pa mutite dok smesa ne postane glatka. U posebnoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so. Zatim pomešajte suve i mokre sastojke i sve dobro sjedinite, a onda dodajte i kokos i opet promešajte. Od dobijene smese oblikujte loptice, pa ređajte na pleh obložen pek papirom. Kašikom malo pritisnite svaku lopticu da je spljoštite. Pecite u zagrejanoj rerni na 175°C oko 12-15 minuta. Neka se ohlade u plehu nekoliko minuta, pa prebacite na tacnu. Čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi do nedelju dana.
Napomena: Sos od jabuka napravite tako što ćete iseckanu jabuku skuvati sa malo vode, a posle ispasirati.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Zapečena pasta sa piletinom, raskošan ručak za štedljive domaćice
Pita sa plavim patlidžanom po receptu italijanskih mama
Kada, koliko i u koja jela treba da ubacite lovorov list