Recepti za poslastice nikada nisu bili jednostavniji, pa čak i za one koje se peku. Danas je priprema torti i kolača prilagođena svima, pa možete slobodono da isprobavate sve što vam se dopada. Jedan od takvih recepata je i ova posna čokoladna torta za koju samo treba da umutite sastojke, a onda ih sipate u kalup.
- Sastojci:
- 2 šolje brašna
- 1,5 šolja šećera
- 3/4 šolje kakaoa
- 2 kašičice sode bikarbone
- 1/2 kašičice soli
- 2 šolje vode
- 1/2 šolje ulja
- 2 kašike sirćeta
- 2 kašičice ekstrakta vanile
Priprema:
U posudi pomešajte brašno, šećer, kakao, sodu bikarbonu i so. U drugoj posudi pomešajte vodu, ulje, sirće i vanilu, pa sjedinite mokre i suve sastojke i dobro umutite. Kalup prečnika 23 cm malo nauljite i sipajte dobijenu smesu. Poravnajte i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 35-40 minuta. Neka se ohladi 10 minuta, pa je izvadite iz kalupa.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus