Recepti za poslastice nikada nisu bili jednostavniji, pa čak i za one koje se peku. Danas je priprema torti i kolača prilagođena svima, pa možete slobodono da isprobavate sve što vam se dopada. Jedan od takvih recepata je i ova posna čokoladna torta za koju samo treba da umutite sastojke, a onda ih sipate u kalup.
- Sastojci:
- 2 šolje brašna
- 1,5 šolja šećera
- 3/4 šolje kakaoa
- 2 kašičice sode bikarbone
- 1/2 kašičice soli
- 2 šolje vode
- 1/2 šolje ulja
- 2 kašike sirćeta
- 2 kašičice ekstrakta vanile
Priprema:
U posudi pomešajte brašno, šećer, kakao, sodu bikarbonu i so. U drugoj posudi pomešajte vodu, ulje, sirće i vanilu, pa sjedinite mokre i suve sastojke i dobro umutite. Kalup prečnika 23 cm malo nauljite i sipajte dobijenu smesu. Poravnajte i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 35-40 minuta. Neka se ohladi 10 minuta, pa je izvadite iz kalupa.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem