U danima posta ne morate sebe da ograničavate, jer danas možete da pripremite raznovrsna jela sa posnim namirnicama koja su preukusna. Za gotovo svaki mrsni sastojak postoji njegova posna zamena, pa ne morate da se odričete ni omiljenih obroka, kao ni poslastica. Predlažemo vam i da isprobate provereni recept Gordona Remzija za posnu pitu punjenu ribom. Priprema je vrlo jednostavna, a ovo je odličan predlog za ručak ili večeru.
- Sastojci:
- 1,5 kg krompira
- 100 g margarina
- 200 ml sojinog mleka
- Za fil:
- 4 mlada luka
- 4 kašike seckanog svežeg peršuna
- 150 g biljnog sira
- 50 g margarina
- 175 g smrznutog graška
- 1 kašičica senfa
- 150 ml sojinog mleka
- 150 ml posne pavlake za kuvanje
- 450 g fileta ribe po izboru
Priprema:
Zagrejte rernu na 200˚C. Krompir ogulite i isecite na četvrtine, a zatim ga stavite u veliku šerpu. Prelijte hladnom vodom i kuvajte na srednjoj temperaturi. Kada voda proključa, smanjite vatru i ostavite da se krompir kuva 15 do 20 minuta dok ne omekša. Krompir ocedite i ispasirajte. Dodajte margarin i sojino mleko i ponovo ispasirajte. U tiganju otopite margarin, pa dodajte seckani mladi luk. Posle minut dodajte grašak i senf i nastavite da pržite još minut. Zatim sipajte sojino mleko i posnu pavlaku za kuvanje. Kuvajte nekih 10 minuta dok se malo ne zgusne, a onda dodajte rendani biljni sir i promešajte. Ribu isecite na krupnije komade, pa dodajte u sos. Dobro promešajte, pa pospite seckanim peršunom. Posolite i pobiberite, pa opet promešajte. Sipajte dobijenu smesu u vatrostalnu posudu koju ste premazali uljem, a preko rasporedite pire krompir. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20-25 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem