Umesto hleba za doručak ili večeru poslužite domaće kifle koje su mekše i lepše od onih kupljenih u pekari. Sa ovim receptom nema greške, jer uspeva i početnicima u kuhinji, samo treba da ispratite sve korake.Mogu da se jedu sa slanim ili slatkim namazima, u zavisnosti šta više volite.A dodatni plus je što mogu da se jedu i u toku Uskršnjeg posta.

  • Sastojci:
  • 20 g kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 500-550 g brašna
  • 250 ml vode
  • 1 kašičica sirćeta
  • 100 ml ulja
  • 1 kašičica soli

Priprema:
U posudi pomešajte šećer, izdrobljeni kvasac i malo vode. Promešajte i ostavite 5-10 minuta da nadođe, pa sipajte pola količine prosejanog brašna, so, ulje i sirće. Sjedinite, pa dodajte preostalo brašno koje ste prosejali i umesite testo. Pokrijte i ostavite da odstoji 15 minuta. Premesite testo na pobrašnjenoj površini, pa nauljite i pokrijte, pa ostavite da odstoji još pola sata. Podelite testo na jednake delove (svaki oko 70 g) i oblikujte loptice. Pokrijte i ostavite da odstoje još 15 minuta. Razvucite oklagijom svaku loptu, pa urolaje i savijte krajeve ka unutra (da oblikujete polumesec). Poređajte na pleh obložen pek papirom i pokrijte, pa ostavite da odstoje još nekih pola sata. Pecite u zagrejanoj rerni na 200-220°C dok ne porumene.

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE