Umesto hleba za doručak ili večeru poslužite domaće kifle koje su mekše i lepše od onih kupljenih u pekari. Sa ovim receptom nema greške, jer uspeva i početnicima u kuhinji, samo treba da ispratite sve korake.Mogu da se jedu sa slanim ili slatkim namazima, u zavisnosti šta više volite.A dodatni plus je što mogu da se jedu i u toku Uskršnjeg posta.
- Sastojci:
- 20 g kvasca
- 1 kašičica šećera
- 500-550 g brašna
- 250 ml vode
- 1 kašičica sirćeta
- 100 ml ulja
- 1 kašičica soli
Priprema:
U posudi pomešajte šećer, izdrobljeni kvasac i malo vode. Promešajte i ostavite 5-10 minuta da nadođe, pa sipajte pola količine prosejanog brašna, so, ulje i sirće. Sjedinite, pa dodajte preostalo brašno koje ste prosejali i umesite testo. Pokrijte i ostavite da odstoji 15 minuta. Premesite testo na pobrašnjenoj površini, pa nauljite i pokrijte, pa ostavite da odstoji još pola sata. Podelite testo na jednake delove (svaki oko 70 g) i oblikujte loptice. Pokrijte i ostavite da odstoje još 15 minuta. Razvucite oklagijom svaku loptu, pa urolaje i savijte krajeve ka unutra (da oblikujete polumesec). Poređajte na pleh obložen pek papirom i pokrijte, pa ostavite da odstoje još nekih pola sata. Pecite u zagrejanoj rerni na 200-220°C dok ne porumene.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem