Svima je poznato da je hleb posebno ukusan kada je tek pripremljen i kada cela kuća zamiriše na njega. Međutim, nije svaki domaći hleb jednako mekan i vazdušast kada se ispeče. U nastavku pročitajte recept i otkrijte kako do najmekših hleb kifli na jednostavan način.
- Sastojci:
- 1 šolja mlakog mleka
- 1 jaje
- 3 kašike šećera
- 1 kašičica soli
- 2 šolje brašna
- 2 kašičice suvog kvasca
- 55 g mekog putera
- 1 žumance za premazivanje
Priprema:
U velikoj činiji umutite toplo mleko sa šećerom, jajetom i kvascem. Ostavite po strani 5 minuta. U tu smesu dodajte brašno i so. Mesite dok se ne formira glatko testo. Dodajte puter i ponovo mešajte dok se puter potpuno ne uklopi. Od testa formirajte loptu, prekrijte plastičnom folijom i ostavite na sobnoj temperaturi 90 minuta. Posle tog vremena testo isecite na 12 delova i svaki uvijte u kuglu. Ostavite na stranu 30 minuta. Svaku loptu razvaljajte u pravougaonik, pokušavajući da koristite malo ili nimalo brašna. Svaki pravougaonik uvaljajte u oblik kifle i stavite ga u tepsiju. Ostavite na stranu 30 minuta. Što testo duže pustite da "odmara" biće mekše i vazdušastije.Premažite jajima i pecite 20 minuta na 180°C.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus