Svima je poznato da je hleb posebno ukusan kada je tek pripremljen i kada cela kuća zamiriše na njega. Međutim, nije svaki domaći hleb jednako mekan i vazdušast kada se ispeče. U nastavku pročitajte recept i otkrijte kako do najmekših hleb kifli na jednostavan način. 

  • Sastojci:
  • 1 šolja mlakog mleka
  • 1 jaje
  • 3 kašike šećera
  • 1 kašičica soli
  • 2 šolje brašna
  • 2 kašičice suvog kvasca
  • 55 g mekog putera
  • 1 žumance za premazivanje

Priprema:

U velikoj činiji umutite toplo mleko sa šećerom, jajetom i kvascem. Ostavite po strani 5 minuta. U tu smesu dodajte brašno i so. Mesite dok se ne formira glatko testo. Dodajte puter i ponovo mešajte dok se puter potpuno ne uklopi. Od testa formirajte loptu, prekrijte plastičnom folijom i ostavite na sobnoj temperaturi 90 minuta.  Posle tog vremena testo isecite na 12 delova i svaki uvijte u kuglu. Ostavite na stranu 30 minuta. Svaku loptu razvaljajte u pravougaonik, pokušavajući da koristite malo ili nimalo brašna. Svaki pravougaonik uvaljajte u oblik kifle i stavite ga u tepsiju. Ostavite na stranu 30 minuta. Što testo duže pustite da "odmara" biće mekše i vazdušastije.Premažite jajima i pecite 20 minuta na 180°C.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE