Kupus kiflicesu domaće pecivo koje je toliko ukusno i mekano da kada ih jednom budete probali, pravićete ih stalno. Naziv su dobile po tome što kada se ispeku se razlistaju kao kupus, iako ovo povrće ne ide u njih. Ostaće sveže i sutradan, pod uslovom da uspete da im odolite i ne pojedete sve u istom danu.
- Sastojci:
- 500 g brašna
- 1 kockica kvasca
- 200 ml toplog mleka
- 100 ml vode
- 100 ml ulja
- 2 kašičice soli
- 1 kašičica šećera
- Za punjenje:
- 100 g margarina
- 100 g sira
- 2 žumanceta
- Za premaz:
- 2 belanceta
- susam
Priprema:
U toplo mleko dodajte izmrvljen kvasac i šećer, dobro promešajte i ostavite da nadođe. U činiju sipati brašno, ulje i so, pa dodati aktivirani kvasac i zamesite testo. Pokrijte ga i ostavite sat vremena da se udvostruči. Testo podelite u dva jednaka dela, pa svaki razvucite na pola centimetra debljine. Umutite margarin sa žumancima, pa premažite testo. U jedan kraj stavite sir, zamotajte pa secite parčiće cik cak, u obliku trougla, dužine oko 3 cm. Postupak ponovite i sa drugom polovinom testa. Isečeno testo poređajte u pleh obložen papirom za pečenje. Kiflice ostavite oko 10-15 minuta da narastu, a rernu uključite da se zagreje na 180 stepeni. Kiflice premažite umućenim belancima i pospite sa malo susama. Pecite ih 15-20 minuta dok ne dobiju lepu rumenu boju.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem