Ima li šta lepše nego kada napravite sendvič od mekanih i svežih lepinja. Umesto da kupujete iz pekare zamesite najmekše lepinje koje ste ikada probali. Ono što im daje još lepši ukus i zlatnu koricu je poseban premaz od maslinovog ulja i začinskog bilja. Ostaće sveže i sutradan, a sjajne su i ukoliko vam je u kući ponestalo hleba.
- Sastojci:
- Za testo:
- 20 g kvasca
- 1 kačičica šećera
- 300 ml toplog mleka
- 150 ml tople vode
- 800 g brašna
- pola kašičice soli
- malo ulja
- Za premaz:
- maslinovo ulje
- so
- malo začinske paprike
- malo origana
- malo ruzmarina
Priprema:
U činiji pomešajte kvasac, šećer, toplo mleko i vodu, pa sve dobro izmešajte da se kvasac rastopi. Dodajte brašno i so, pa zamesite glatko testo. Premažite ga sa malo ulja i ostavite, pokrijte i ostavite da odstoji oko 2 sata da se udvostruči. Radnu površinu pospite brašnom, pa testo razvucite na debljunu oko 1 cm. Čašom ili modlom vadite lepinje. Ređajte ih u pleh obložen papirom za pečenje. Za premaz pomešajte sve sastojke, pa dobijenom smesom premažite svaku lepinju. Pecite u rerni zagrejanoj na 220 stepeni 15 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus