Ima li šta lepše nego kada napravite sendvič od mekanih i svežih lepinja. Umesto da kupujete iz pekare zamesite najmekše lepinje koje ste ikada probali. Ono što im daje još lepši ukus i zlatnu koricu je poseban premaz od maslinovog ulja i začinskog bilja. Ostaće sveže i sutradan, a sjajne su i ukoliko vam je u kući ponestalo hleba. 

  • Sastojci:
  • Za testo:
  • 20 g kvasca
  • 1 kačičica šećera
  • 300 ml toplog mleka
  • 150 ml tople vode
  • 800 g brašna
  • pola kašičice soli
  • malo ulja
  • Za premaz:
  • maslinovo ulje
  • so
  • malo začinske paprike
  • malo origana
  • malo ruzmarina

Priprema:

U činiji pomešajte kvasac, šećer, toplo mleko i vodu, pa sve dobro izmešajte da se kvasac rastopi. Dodajte brašno i so, pa zamesite glatko testo. Premažite ga sa malo ulja i ostavite, pokrijte i ostavite da odstoji oko 2 sata da se udvostruči. Radnu površinu pospite brašnom, pa testo razvucite na debljunu oko 1 cm. Čašom ili modlom vadite lepinje. Ređajte ih u pleh obložen papirom za pečenje. Za premaz pomešajte sve sastojke, pa dobijenom smesom premažite svaku lepinju. Pecite u rerni zagrejanoj na 220 stepeni 15 minuta.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE