Mirisna i mekana pogača je nekada bila neizostavna i podseća nas na lepša vremena. Danas ljudi nemaju vremena, ali mnogi se i plaše da prave, jer misle da je mešenje testa komplikovano. Bakina trpeza nije mogla da se zamisli bez domaće pogače, zato vam donosimo jednostavan recept koji će vam sigurno uspeti.
- Sastojci:
- 200 ml tople vode
- 90 ml toplog mleka
- 2 kašike ulja
- 1 kašika šećera
- 10 g suvog kvasca
- 480 g brašna
- 1 kašičica soli
- 1 žumance
Priprema:
Pomešajte vodu, mleko, šećer, ulje i kvasac. Lepo promešajte, pa dodajte prosejano brašno i so. Umesite testo. Stavite testo u nauljenu posudu i pokrijte providnom folijom, pa krpom. Ostavite da nadođe nekih 45 minuta. Kratko premesite testo na pobrašnjenoj površini i razvucite u tanji krug. Prebacite u nauljenu okruglu tepsiju i malo prstima razvucite do ivice. Pokrijte krpom i ostavite 20 minuta. Premažite umućenim žumancetom, pa viljuškom udubite na par mesta. Posle izbockajte čačkalicom na par mesta. Pecite na 200°C oko 20-25 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem