Lisnate kore su spas za sve domaćice koje žele da naprave brz obrok. Možete ih filovati po želji, a ispeku se za tili čas. Za doručak ili večeru vam predlažemo da ih nafilujete sirom, jajima i peršunom - biće lepše nego iz pekare, a o ukusu će se danima pričati. Ukoliko volite slatku varijantu lisnatog peciva isprobajte pletenicu sa višnjama.

  • Sastojci:
  • 500 g lisnatog testa
  • 4 jajeta + 1 žumance za premazivanje
  • 250 g sira
  • šaka svežeg peršuna
  • ulje za podmazivanje pleha

Priprema:

Pripremite fil tako što ćete u činiji pomešati umućena jaja sa rendanim sirom i  seckanim peršunom. Isecite lisnato testo na 4 komada iste veličine. Prvi komad stavljamo u podmazan pleh sa malo ulja. Stavite ravnomerno preko cele kore trećinu nadeva. Potom druga kora, pa nadev, pa treća kora, nadev i na kraju prekrijte preostalim komadom lisnatog testa. Premazati umućenim žumancetom. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 190°C 40 minuta.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE