Ko još ne voli da za doručak pojede mekane mirisne štapiće, a još kada su sa mortadelom i kačkavaljem užitak je potpun. Više ne morate da kupujete u pekari, jer vrlo lako možete da ih napravite sami bez previše muke. Hrskavi štapići nestaće ih pleha čim iz izvadite iz rerne, a sigurno ćete sledeći put praviti duplu meru. Odlični su i kao predjelo ili da ih poslužite kao grickalicu kada imate goste. 

  • Sastojci:
  • 380 g brašna
  • 80 ml tople vode
  • 80 ml toplog mleka
  • 6 g suvog kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica soli
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • pasirani paradajz
  • 100 g mortadele
  • 100 g kačkavalja
  • 1 žumance
  • malo susama
  • malo maka

Priprema:

Brašno sipajte u činiju i napravite udubljenje u sredini, a zatim u njega dodajte toplu vodu, mleko i kvasac. Dodajte šećer, so i maslinovo ulje, pa zamesite glatko testo. Pokrijte folijom i ostavite 40 minuta da naraste. Testo podelite u dve jufke, pa svaku razvucite što tanje. Premažite pasiranim paradajzom, poređajte narendanu mortadelu i kačkavalj, pa preklopite drugom polovinom testa. Isecite testo na tanke trake debljine oko 2 cm, a onda ih prepolovite po dužini. Svaki štapić uvijte u spiralu. Štapiće poređajte u pleh obložen papirom za pečenje. Premažite ih žumancetom i pospite susamom i makom. Pecite u rerni na 180 stepeni 20 minuta.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE