Tajna ovako mekanih slatkih kiflica je u testu. Puter i mleko ga čine savršenim, pa će tako i kiflice bez greške ispasti fenomenalno. Umesite ga bez puno muke, a napunite filom po želji. U ovom receptu je korišćen puding od vanile koji se ne kuva, a vi možete da koristite i džem, čokoladu... Ako želite slanu verziju onda napunite sirom, šunkom..., ali onda obavezno izbacite slatku glazuru.
Sastojci:
150 g putera
200 ml mleka
11 g suvog kvasca
200 g šećera
3 jajeta
650 g brašna
1 kašičicu soli
Za premazivanje:
1 žumance
1 kašika mleka
Za glazuru:
80 g šećera u prahu
1 puna kašika kisele pavlake
Priprema:
Puter istopite, pa pomešajte sa mlekom i dodajte suvi kvasac, šećer i jaja i dobro sjedinite. Brašno i so promešajte, pa sipajte smesu sa jajima i umesite testo. Ako je testo još uvek lepljivo dodajte još 50 g brašna. Stavite testo u nauljenu posudu i pokrijte, pa ostavite da odstoji 2 sata. Podelite testo na 14 delova. Oblikujte loptice. Pokrijte i ostavite da odstoje nekih 10 minuta. Svaki deo testa razvucite u obliku elipse. Stavite unutra punjenje po želji, pa preklopite testo do pola i tako uradite i sa druge strane. Pričvrstite na sredini i onda urolajte. Ređajte na pleh obložen pek papirom. Pokrijte i ostavite 20 minuta da odstoje. Žumance umutite sa mlekom, pa premažite sve kiflice. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta. Pomešajte šećer u prahu sa pavlakom, pa prelijte preko kiflica koje su se ohladile.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem