Svi već znaju da je bolje kada se naprave domaće pite, pecivo ili hleb. Nema ništa lepše od svežeg i vrućeg testa koje kada se ispeče zamiriše cela kuća. Ali, dešava se da nakon nekog vremena to pecivo ne bude više mekano i ukusno, nego ustajalo. Sada više ne morate da brinete, jer postoji jedan trik sastojak koje iskusne domaćice dodaju u testo kako bi ono moglo da se jede i do 2-3 dana. Ovaj sastojak možete da dodate i u testo za pite, hleb, lepinje... Nije bitno da li pržite, pečete ili kuvate provereno radi za sve metode obrade testa.
Taj fenomenalni trik sastojk ne košta puno, a skoro svi ga već imaju kod kuće. U pitanju je skrob. Testo će biti ukusnije i mekše, a sve što treba da uradite je da ga dodate u brašno. Za 4 šolje brašna dovoljna je jedna kašika skroba.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem