Postoji mnogo trikova koji će pomoći neiskusnim domaćicama da naprave odlično meso za ručak. Ali, čak i one iskusne domaćice verovatno ne znaju da mogu da peku meso sa korom od banane. Profesionalni kuvari otkrili su trik kako da meso bude ukusnije i sočnije, a za to je zaslužena kora popularnog voća.
Ako želite da pečete meso u rerni, onda ga dobro začinite, pa umotajte u koru od banane. Pričvrstite kuhinjskim koncem, a zatim stavite u tepsiju i pecite. Pre serviranja uklonite koru. Meso je mekše i aromatičnije. Takođe, ovaj trik sa korom možete da koristite i ako kuvate govedinu. Tada u šerpu ubacite i koru, a ona će pomoći da se meso brže skuva i da bude mekše.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom