Postoji mnogo trikova koji će pomoći neiskusnim domaćicama da naprave odlično meso za ručak. Ali, čak i one iskusne domaćice verovatno ne znaju da mogu da peku meso sa korom od banane. Profesionalni kuvari otkrili su trik kako da meso bude ukusnije i sočnije, a za to je zaslužena kora popularnog voća.
Ako želite da pečete meso u rerni, onda ga dobro začinite, pa umotajte u koru od banane. Pričvrstite kuhinjskim koncem, a zatim stavite u tepsiju i pecite. Pre serviranja uklonite koru. Meso je mekše i aromatičnije. Takođe, ovaj trik sa korom možete da koristite i ako kuvate govedinu. Tada u šerpu ubacite i koru, a ona će pomoći da se meso brže skuva i da bude mekše.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus