Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

GIBANICA SA MLINCIMA: Zaboravite na kore, zgužvajte testeninu i uvaljajte u divan fil - ukusnija je 100 puta

Autor Sanja Belinić

Gibanica sa mlincima postaće vaše omiljeno jelo, a pravi se lako kao i original.

 Gibanica sa mlincima Izvor: Shutterstock

Gibanica je tradicionala srpska pita sa sirom koja se sprema od gotovih kora. Naučite da je pripremate na drugačiji način tako što ćete umesto kora koristiti mlince. Ako spadate u stariju generaciju onda znate koliko je ova vrsta testenine ukusna i da se odlično slaže sa ćuretinom. Ali, kao zamena za kore daje gibanici potpuno nov ukus koji će vas garantovano oduševiti. 

Sastojci:
6 jaja
500 g sitnog sira
300 ml kiselog mleka
200 ml jogurta
50 ml ulja 
150 ml kisele vode 
80 g kajmaka
600 g mlinaca

Priprema:

Mlince prvo obarite u slanoj vodi, samo minut do dva, da malo omekšaju. Nauljite tepsiju i poređajte mlince da pokriju dno. Umutite jaja (5 komada), sir, jogrut, kiselo mleko i kajmak. Dobro promešajte, pa dodajte ulje i kiselu vodu sobne temeprature. Ređajte tako što ćete da umočite mlince u smesu i slažite u tepsiju. Poslednji red treba da budu mlinci. Isecite parčiće, pa prelijte preostalom smesom. I premažite umućenim jajetom. Pospite susamom i pecite u zagrejanoj rerni na 220°C oko 15 minuta, pa smanjite temepraturu na 200°C i pecite još nekih 20-25 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti