Danas u restoranima možete u meniju da pronađete ćuretinu ili piletinu sa mlincima. Profesionalni kuvari su malo modifikovali recept, pa služe ovo jelo zapečeno sa pavlakom za kuvanje. Ali, pravi domaćinski mlinci, po receptu naših baka, prave se u sosu od pečenja. Kada je meso pri kraju sa pečenjem dodaju se mlinci koje ste prethodno kratko kuvali, pa se uvaljaju u masnoću koju je meso pustilo. Potrebno je samo malo da se zapeku, kako bi imali koricu, ali i ostali mekani u isto vreme. Ako želite da naučite kako se spremaju savršeni mlinci, kojima niko neće moći da odoli, u nastavku teksta pročitajte najbolji recept.
- Sastojci:
- mlinci
- masnoća od pečenja
Priprema:
Mlince izlomite na krupne komade, pa kratko kuvajte u ključaloj vodi, čisto da omekšaju. Ako u rerni imate neko pečenje dodajte mlince unutra, pa uvaljajte u masnoću i ostavite par minuta da se zapeku. Ako nemate pečeno meso, možete mlince da prelijte sa 2-3 kašike pretopa, pa da zapečete par minuta.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus