Danas u restoranima možete u meniju da pronađete ćuretinu ili piletinu sa mlincima. Profesionalni kuvari su malo modifikovali recept, pa služe ovo jelo zapečeno sa pavlakom za kuvanje. Ali, pravi domaćinski mlinci, po receptu naših baka, prave se u sosu od pečenja. Kada je meso pri kraju sa pečenjem dodaju se mlinci koje ste prethodno kratko kuvali, pa se uvaljaju u masnoću koju je meso pustilo. Potrebno je samo malo da se zapeku, kako bi imali koricu, ali i ostali mekani u isto vreme. Ako želite da naučite kako se spremaju savršeni mlinci, kojima niko neće moći da odoli, u nastavku teksta pročitajte najbolji recept.
- Sastojci:
- mlinci
- masnoća od pečenja
Priprema:
Mlince izlomite na krupne komade, pa kratko kuvajte u ključaloj vodi, čisto da omekšaju. Ako u rerni imate neko pečenje dodajte mlince unutra, pa uvaljajte u masnoću i ostavite par minuta da se zapeku. Ako nemate pečeno meso, možete mlince da prelijte sa 2-3 kašike pretopa, pa da zapečete par minuta.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem