Pasulj je jednostavno i jeftino jelo koje Srbi obožavaju i često se nalazi na trpezi u zimskim mesecima. Mi ga pravimo sa suvim mesom, slaninom..., a predlažemo vam da isprobate i španski recept. Napravite pasulj sa povrćem kojim su oduševljeni milioni ljudi širom sveta. Služite sa parčetom hleba. 

  • Sastojci:
  • 400 g belog pasulja
  • 1 crvena paprika
  • 1 zelena paprika
  • 2 čena belog luka
  • 1/2 crnog luka
  • 1/2 praziluka
  • 1 kašika maslinovog ulja 
  • 1 kašičica slatke paprike

Priprema:

Pasulj potopite i ostavite preko noći. Sutradan procedite, pa ga stavite u šerpu i nalijte vodom da ogrezne. Zatim dodajte sekcane paprike, crni i beli luk, kao i praziluk. Sipajte i maslinovo ulje, pa posolite i pobiberite i pospite slatkom paprikom. Promešajte, a paradajz zasecite u obliku krsta i blanširajte 5 minuta. Ohladite i skinite kožižicu, pa isecite i dodajte u pasulj. Poklopite i kuvajte nekih sat vremena. 

BONUS VIDEO: 

Vojvođanski kare kao predlog za ručak Kurir

Izvor: Stvar ukusa