Domaćice koje su učile da kuvaju i mese su pravljenje pogače oduvek ostavljale za kraj. Svi misle da mešenje pogače i testa predstavlja veliku muku i da lako može da se pogreši, ali sa današnjim receptima lako možete da savladate tehniku i da napravite ukusnu i mekanu pogaču. A pravi specijalitet će biti ako je napunite krem sirom i spanaćem. Ređajte delove testa jedan na drugi i onda premažite nadevom. Ispecite u rerni i savršena domaćinska pogača je spremna

  • Sastojci: 
  • 700 g brašna
  • 10 g suvog kvasca
  • 250 ml mleka 
  • 100 ml jogurta 
  • 2 jajeta 
  • 300 g krem sira 
  • 150 g spanaća 
  • 1 kašika šećera 
  • 1 kašika soli 
  • 50 g putera 

Priprema: 

U činiji prosejte 200 g brašna, dodajte kvasac, šećer, jedno jaje, zagrejano mleko i jogurt. Dobro promešajte. Pokrijte i ostavite da se kvasac aktivira 20 minuta. Zatim dodajte otopljeni puter, so i ostatak brašna. Zamesite mekano testo. Ostavite testo da odstoji 10 minuta pokriveno, a zatim ga podelite na 4 jednaka dela. Svaki deo razvucite u okrugli oblik prečnika 25 cm. Prvi deo testa premažite krem sirom i staviti 50 g spanaća, preko stavite drugi deo testa i ponovo premažite krem sirom i spanaćem. Tako uradite i sa trećim delom testa, pa stavite četvrti deo. On se ne premazuje. Stavite šolju u centar pogače i napravite rezove od šolje ka kraju pogače tako da se dobije 8 trouglova, svaki od njih uvrnite. Stavite u tepsiju obloženu pek papirom. Pokrijte i ostavite da se odstoji 30 minuta. Premažite ga umućenim jajetom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 55 minuta.

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE