Ukoliko ne možete da se odreknete slatkiša ni za vreme posta, evo odlične ideje za brzinski kolač od kokosa. Sastojke pomešajte iscpecite koru pa je onda prelijte i premažite džemom. Biće sočan, ukusan i sladak, a možete praviti ovaj kolač i za posnu slavu.
- Sastojci:
- 250-300 g brašna
- 150 g šećera
- 350 ml soka od pomorandže
- 100 g kokosa + još malo za posipanje
- 1 vanilin šećer
- 1 prašak za pecivo
- 100 ml ulja
- džem po izboru
Priprema:
Najpre skuvajte preliv tako što ćete pomešati sok od pomorandže i 6 kašika šećera. Kada proključa, ostaviti da se hladi. U činiji pomešajte brašno, preostali šećer, vanilin šećer, prašak za pecivo, kokos i ulje. Izliti u pleh obložen pek papirom i peći na 200 °C dok ne porumeni.
Vruć kolač preliti ohlađenim prilivom. Kada se ohladi premazati sa bilo kojim džemom i posuti kokosom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus