Omiljeno ukiseljeno povrće nije samo običan dodatak jelima, kiseli kupus je i izuzetno zdrav. Bez njega ne možemo da zamislimo zimu, a izuzetno je koristan tokom posta, jer se od njega mogu praviti različita jela. Predlažemo vam čorbu od ribanca sa dodatkom drugog povrća.
- Sastojci:
- 500 g kupusa ribanca
- glavica crnog luka
- 1 šargarepa
- ulje
- 1 crvena paprika
- 2 krompira
- so, biber, slatka i ljuta mlevena paprika, lovorov list, peršun
- 250 ml bujona od povrća
Priprema:
Crni luk sitno iseckajte i dinstajte na ulju dok ne postane staklast. Kupus operite i dobro ocedite. Papriku, šargarepu i krompir očistite, i isecite na kockice. Kad je luk gotov dodajte kupus i ostalo povrće pa dinstajte uz povremeno mešanje. Dodajte začine i bujon pa krčkajte dok povrće ne omekša. Na kraju pospite peršunom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem