Omiljeno ukiseljeno povrće nije samo običan dodatak jelima, kiseli kupus je i izuzetno zdrav. Bez njega ne možemo da zamislimo zimu, a izuzetno je koristan tokom posta, jer se od njega mogu praviti različita jela. Predlažemo vam čorbu od ribanca sa dodatkom drugog povrća.

  • Sastojci:
  • 500 g kupusa ribanca
  • glavica crnog luka
  • 1 šargarepa
  • ulje
  • 1 crvena paprika
  • 2 krompira
  • so, biber, slatka i ljuta mlevena paprika, lovorov list, peršun
  • 250 ml bujona od povrća

Priprema:

Crni luk sitno iseckajte i dinstajte na ulju dok ne postane staklast. Kupus operite i dobro ocedite. Papriku, šargarepu i krompir očistite, i isecite na kockice. Kad je luk gotov dodajte kupus i ostalo povrće pa dinstajte uz povremeno mešanje. Dodajte začine i bujon pa krčkajte dok povrće ne omekša. Na kraju pospite peršunom.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE