Španska pita je bogatog ukusa, jednostavno se priprema a možete je poslužiti za doručak, večeru ili kao predjelo na slavi. Ovo pecivo je poznato još i kao Carska pita. Sada isprobajte i posnu varijantu bez jaja, koja je jednako ukusna kao i mrsna. Po želji, nadev možete promeniti i ubaciti šta volite.

  • Sastojci:
  • 150 g posnog kačkavalja
  • 1 šoljica ulja
  • 1 šoljica brašna
  • 1 šoljica kukuruznog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 crvena paprika
  • 1 zelena paprika
  • malo maslina
  • 1 šoljica kisele vode
  • so po ukusu
  • susam

Priprema:

Sir izrendajte, a paprike i masline isecite sitno. U posudi pomešajte oba brašna, prašak za pecivo, ulje i kiselu vodu. Dodajte povrće, posolite i izlijte u pleh. Pospite susamom. Peći 20 min u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE