Španska pita je bogatog ukusa, jednostavno se priprema a možete je poslužiti za doručak, večeru ili kao predjelo na slavi. Ovo pecivo je poznato još i kao Carska pita. Sada isprobajte i posnu varijantu bez jaja, koja je jednako ukusna kao i mrsna. Po želji, nadev možete promeniti i ubaciti šta volite.
- Sastojci:
- 150 g posnog kačkavalja
- 1 šoljica ulja
- 1 šoljica brašna
- 1 šoljica kukuruznog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1 crvena paprika
- 1 zelena paprika
- malo maslina
- 1 šoljica kisele vode
- so po ukusu
- susam
Priprema:
Sir izrendajte, a paprike i masline isecite sitno. U posudi pomešajte oba brašna, prašak za pecivo, ulje i kiselu vodu. Dodajte povrće, posolite i izlijte u pleh. Pospite susamom. Peći 20 min u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem