Bliži nam se Sveti Nikola, i ukoliko slavite verovatno vam je potrebna inspiracija šta da spremite gostima ove godine. U nastavku vam donosimo recept za posnu pitusa prazilukom, šampinjonima i pirinčem koja je neverovatno sočna i ukusna da ćete je pojesti sa uživanjem.

  • Sastojci:
  • pakovanje kora za pitu
  • 2 struka praziluka
  • 300 - 400 g šampinjona
  • 1 solja pirinča
  • so, biber
  • 1 šolja ulja
  • 1 šolja kisele vode
  • 1 prašak za pecivo

Priprema:

Propržiti praziluk iseckan, dodati šampinjone na listiće, propržiti, dodati skuvan pirinač, posolitii, pobiberiti. Pomešati ulje, kiselu i prašak za pecivo. Ređati kore. Nadev ide na svaku treću koru a na svaku preliv od vode i ulja. Pre pečenja iseći i peći na 180 stepeni dok ne porumeni.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE