Bliži nam se Sveti Nikola, i ukoliko slavite verovatno vam je potrebna inspiracija šta da spremite gostima ove godine. U nastavku vam donosimo recept za posnu pitusa prazilukom, šampinjonima i pirinčem koja je neverovatno sočna i ukusna da ćete je pojesti sa uživanjem.
- Sastojci:
- pakovanje kora za pitu
- 2 struka praziluka
- 300 - 400 g šampinjona
- 1 solja pirinča
- so, biber
- 1 šolja ulja
- 1 šolja kisele vode
- 1 prašak za pecivo
Priprema:
Propržiti praziluk iseckan, dodati šampinjone na listiće, propržiti, dodati skuvan pirinač, posolitii, pobiberiti. Pomešati ulje, kiselu i prašak za pecivo. Ređati kore. Nadev ide na svaku treću koru a na svaku preliv od vode i ulja. Pre pečenja iseći i peći na 180 stepeni dok ne porumeni.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus