Čokoladne poslastice svi volie, a da li ste znali da u njima možete uživati čak iako postite na vodi. Da, dobro ste pročitali. Moguće je napraviti ukusan i sočan kolač, a da bude postan. Potrebno vam je nekoliko jednostavnih sastojaka, uključujući i džem, koji verujemo, svi imaju u svom špajizu preko zime.
- Sastojci:
- 2 šolje speltinog brašna
- 3 kašike džema od šljive
- 1 prašak za pecivo
- 1 šolja šećera
- 2 šolje vode
- kašičica cimeta
- Glazura:
- 100 g čokolade za kuvanje
Priprema:
Razmutiti šećer u vodi, pa dodati brašno, prašak za pecivo, cimet i džem. Dobro sve sjedinite. U manji pleh staviti papir za pečenje i izliti smesu, pa peći na 200 stepeni 20-ak minuta. Kolač preliti čokoladnom glazurom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus