Posne paprike punjene krompirom su odličan predlog za ručak, umesto tradicionalnih sa mlevenim mesom. Za pripremu ne morate da uložite puno vremena ili truda, a napravićete super obrok koji će se dopasti celoj porodici, a što je najbolje ne postoji šansa da vam ne uspeju. Sve što treba da uradite jeste da paprike napunite smesom od povrća, a glavni sastojak je krompir. 

  • Sastojci: 
  • 8 paprika
  • 100 g pirinča
  • 2 šargarepe
  • 2 krompira
  • 1 crni luk
  • 2 paradajza
  • 1 šolja vode

Priprema:
Šargarepu i krompir oljuštite, pa izrendajte, a pirinač operite. U tiganju zagrejte malo vode, pa propržite šargarepu i krompir, a onda dodajte pirinač. Posolite, pa sipajte šolju vode i kraktko dinastajte. Zatim dodajte sekcani crni luk i paradajz. Dinstajte dok ne proključa, a onda začinite po želji i promešajte. Paprike očistite i punite dobijenom smesom. Poređajte ih u tepsiju i sipajte baš malo vode i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 30-40 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE