Punjene paprike su jelo koje Srbi često jedu, a mogu da se pune tradicionalno sa mlevenim mesom i pirinčem, sirom, mogu da se pohuju... Postoji milion recepata i ne zna se koji je ukusniji, a kako je u toku Božićni post naš predlog je da napravite posne punjene paprike. U fil možete da stavljate tunjevinu, orahe..., a mi smo izabrali povrće, a paprike možete da koristite suve, sveže ili pečene. Vi izaberite.
- Sastojci:
- 12-15 paprika
- 3-4 crna luka
- 200 g šargarepe
- 7 kašika pirinča
- 200 ml paradajz soka
- 200 ml ulja
- 3-4 kašike brašna
- 100 g krompira
- 100 ml bujona od povrća ili vode
Priprema:
Na ulju (150 ml) propržite sitno seckan ili rendan luk i šargarepu, pa zatim dodajte i rendani krompir. Sipajte malo bujona od povrća ili vode. Dobro promešajte. Sipajte paradajz sos, pa dodajte malo ulja (50 ml) i pirinač. Dinstajte još par minuta, ako zafali tečnosti sipajte vodu. Začinite po želji. Paprike očistite, pa u svaku stavite pola kašičice brašna, da nadev ne bi izlazio prilikom kuvanja. Napunite nadevom i zatvorite ih paradajzom. Poređajte u šerpu, sipajte toplu vodu i poklopite. Kuvajte dok ne omekšaju, a zatim ih prebacite u zagrejanu rernu na 200°C samo da se zapeku.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem