Približava se Badnje veče, a u toku je i Božićni post, pa ako želite da obogatite vašu trpezu preukusnim jelom naš predlog je riba iz rerne. Jednostavno se pravi, možemo da kažemo da je najteži posao da se očisti, a ni to nije mnogo komplikovano. Možete da koristiti i morsku i rečnu, a preliv koji ide na kraju daje potpuno drugačiji ukus. Svima će se svideti, a služite sa krompir salatom ili barenim povrćem.  

  • Sastojci: 
  • riba po želji 
  • beli luk 
  • limun
  • peršun
  • mirođija
  • Za preliv: 
  • puter
  • beli luk 
  • mirođija

Priprema:
Ribu očistite iznutra i spolja, ali ne skidajte glavu i rep. Zasecite je sa obe strane na tri mesta. Unutra je napunite krupnije seckanim belim lukom, limunom, mirođijom i peršunom. Zavežite je kuhinjskim koncem i stavite na pleh. Prelijte maslinovim uljem, posolite i pobiberite, pa lepo utrljajte. Okrenite na drugu stranu i ponovite postupak. Pecite 20 minuta na 200°C. Ostavite da odmori 5 minuta. U šerpi istopite puter i dodajte sitno seckani beli luk. Posle 5-10 minuta sklonite sa šporeta i dodajte seckanu mirođiju. Promešajte. Skinite konac i bogato prelijte ribu. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE