Ukusni sojini odresci su odličan predlog za ručak,a ako ih spremite u sosu od pečuraka biće još bolji. Kako je u toku Božićni post, a približava se i Badnje veče, pa svi vode računa o tome šta jedu, ovo je jedan od boljih posnih obroka. Danas postoji dosta recepata punih raznovrsnih namirnica i nema potrebe za odricanjem, pa zato i isprobajte ove odreske, oduševićete se. 

  • Sastojci:
  • 100 g sojinih odrezaka
  • 1 crni luk
  • 250 g pečuraka
  • 1/2 kašičice kurkume
  • 1/2 kašičice đumbira
  • 150-200 ml vode
  • 50 g kikirikija
  • 1 kašičica gustina 

Priprema: 

Sojine odreske obarite u vodi i dodajte začine po želji. Kuvajte pola sata da lepo nabubre. Od jednog odreska napravite dva jer su lepši kad su tanji. Na ulju propržite sitno seckani crni luk, a kada omekša dodajte i pečurke. Posolite, pobiberite, pospite kurkumu i đumbir, pa sipajte 50 ml vode. Dinstajte još nekih 5-10 minuta. Nakon toga u tiganj dodajte sojine odreske, kikiriki i gustin koji ste razmutili u malo vode. Promešajte i sipajte preostalu vodu, pa dinstajte još nekih 2 minuta. Gotovo jelo sklonite sa šporeta i ostavite poklopljeno nekih 10 minuta, pa služite.

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE