Ukusni sojini odresci su odličan predlog za ručak,a ako ih spremite u sosu od pečuraka biće još bolji. Kako je u toku Božićni post, a približava se i Badnje veče, pa svi vode računa o tome šta jedu, ovo je jedan od boljih posnih obroka. Danas postoji dosta recepata punih raznovrsnih namirnica i nema potrebe za odricanjem, pa zato i isprobajte ove odreske, oduševićete se.
- Sastojci:
- 100 g sojinih odrezaka
- 1 crni luk
- 250 g pečuraka
- 1/2 kašičice kurkume
- 1/2 kašičice đumbira
- 150-200 ml vode
- 50 g kikirikija
- 1 kašičica gustina
Priprema:
Sojine odreske obarite u vodi i dodajte začine po želji. Kuvajte pola sata da lepo nabubre. Od jednog odreska napravite dva jer su lepši kad su tanji. Na ulju propržite sitno seckani crni luk, a kada omekša dodajte i pečurke. Posolite, pobiberite, pospite kurkumu i đumbir, pa sipajte 50 ml vode. Dinstajte još nekih 5-10 minuta. Nakon toga u tiganj dodajte sojine odreske, kikiriki i gustin koji ste razmutili u malo vode. Promešajte i sipajte preostalu vodu, pa dinstajte još nekih 2 minuta. Gotovo jelo sklonite sa šporeta i ostavite poklopljeno nekih 10 minuta, pa služite.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus