Čokoladni kolači i torte spadaju u najomiljenije poslastice, a tokom posta ljudi često misle kako moraju da se odreknu ukusnih poslastica. Danas postoje razni recepti pomoću kojih možete da napravite čuvene slatke đakonije i da se ne odričete ničega. Upravo takav je i recept za ovaj mekani i posni čokoladni kolač preliven neodoljivom glazurom. Uživajte!
- Sastojci:
- 250 g margarina
- 12 kašika šećera u prahu
- 200 ml kisele vode
- 8 kašika mlevenih oraha
- 300 g brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 120 g posne čokolade
- Za glazuru:
- 200 g posne čokolade
- 80 g margarina
Priprema:
Margarin sobne temperature umutite sa šećerom u prahu. Zatim postepeno sipajte kiselu vodu, sve vreme muteći. Dodajte iseckane orahe, kao i brašno koje ste pomešali sa praškom za pecivo. Promešajte i dodajte rendanu čokoladu. Tepsiju nauljite i pospite brašnom, pa sipajte dobijenu smesu. Pecite na 180°C oko 30 minuta. Istopite čokoladu i maragarin, pa dobijenom glazurom prelijte gotovo kolač i ostavite u frižideru da se stegne.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom
Minestrone čorba za post na vodi
Kako da napravite moka krem tortu