Ako se pridržavate Božićnog posta to znači da na novogodišnjoj trpezi neće moći da se nađe pečenje, ali zato dostojno može da ga zameni skuša punjena sirom i pečurkama. Ovo posno jelo ne samo da je ukusno, nego je i dekorativno pa će ulepšati svaku svečanu trepzu. Poslužite sa pirinčem ili krompir salatom. Ali, skuša nije samo ukusna nego spada i u najzdravije ribe na svetu, jer sadrži veliki procenat omega-3 masnih kiselina i zbog toga je sjajna za regulisanje krvnog pritiska. Bogata je i selenom, koji zajedno s proteinima stvara antioksidanse i jača imunološki sistem. Posebno se preporučuje trudnicama, zbog fosfora i magnezijuma.

  • Sastojci:
  • 2 skuše 
  • 150 g pečuraka 
  • 80 g biljnog sira 
  • 2 čena belog luka 

Priprema:
Skuši isecite glavu, pa je isecite po dužini na 2 dela, a zatim nožem uklonite i rep. Ribu dobro očistite. Pečurke izrendajte, propržite na malo maslinovog ulja, pa sipajte u posudu. Dodajte redndani biljni sir i mleveni beli luk, pa sjedinite. Posolite i pobiberite, pa opet promešajte. Nadev premažite preko fileta ribe i urolajte. Poređajte u nauljenu vatrostalnu posudu i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 25 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE