Ako je pripremite na ovaj način skuša će biti preukusna.

Ako se pridržavate Božićnog posta to znači da na novogodišnjoj trpezi neće moći da se nađe pečenje, ali zato dostojno može da ga zameni skuša punjena sirom i pečurkama. Ovo posno jelo ne samo da je ukusno, nego je i dekorativno pa će ulepšati svaku svečanu trepzu. Poslužite sa pirinčem ili krompir salatom. Ali, skuša nije samo ukusna nego spada i u najzdravije ribe na svetu, jer sadrži veliki procenat omega-3 masnih kiselina i zbog toga je sjajna za regulisanje krvnog pritiska. Bogata je i selenom, koji zajedno s proteinima stvara antioksidanse i jača imunološki sistem. Posebno se preporučuje trudnicama, zbog fosfora i magnezijuma.
- Sastojci:
- 2 skuše
- 150 g pečuraka
- 80 g biljnog sira
- 2 čena belog luka
Priprema:
Skuši isecite glavu, pa je isecite po dužini na 2 dela, a zatim nožem uklonite i rep. Ribu dobro očistite. Pečurke izrendajte, propržite na malo maslinovog ulja, pa sipajte u posudu. Dodajte redndani biljni sir i mleveni beli luk, pa sjedinite. Posolite i pobiberite, pa opet promešajte. Nadev premažite preko fileta ribe i urolajte. Poređajte u nauljenu vatrostalnu posudu i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 25 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.