Čokoladna torta bez brašna je najbolja kada se servira topla, uz dodatak kugle sladoleda od vanile. Ukoliko volite čokoladne torte, možda ćete želeti da napravite i čokoladnu tortu bez glutena. Evo i kako da napravite čokoladnu tortu bez brašna.

Sastojci:

  • 150 g mlečne čokolade i 150 g crne čokolade, izlomljenih na komadiće
  • 250 g neslanog putera, plus dodatno za podmazivanje
  • 200 g šećera
  • 4 velika jajeta
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • ½ kašičice praška za pecivo

Recept za čokoladnu tortu bez brašna

14:35
Korak 1

Zagrejte rernu

Za čokoladnu tortu bez brašna zagrejte rernu na 180°C. Istopite čokoladu i puter u šerpi, a zatim umešajte 100 g šećera. Ostavite da se malo prohladi, pa drvenom kašikom umutite žumanca i ekstrakt vanile. Sipajte u veliku posudu za mešanje.

14:39
Korak 2

Izmiksirajte belanca

U velikoj činiji izmiksirajte belanca, dok ne postanu penasta. Dodajte prašak za pecivo, a zatim miksirajte dok se ne stvori čvrst sneg. Umutite preostali šećer, kašiku po kašiku, dok smesa ne postane gusta i sjajna.

14:39
Korak 3

Pomešajte belanca i čokoladu

Kašiku belanaca umešajte u čokoladnu smesu, promešajte pa dodajte ostatak belanaca u 2-3 dodavanja. Koristeći veliku kašiku dobro izmešajte celu smesu.

14:40
Korak 4

Pecite tortu

Kašikom sipajte testo u pripremljen pleh obložen papirom za pečenje, pa pecite 40 minuta ili dok torta ne naraste i vrh ne počne da puca. Ohladite tortu u kalupu. Servirajte je toplu ili na sobnoj temperaturi uz sladoled. Uživajte u čokoladnoj torti bez brašna.

Pročitajte kako da napravite tarabu - najlakšu čokoladnu tortu sa višnjama

BONUS VIDEO

instagram/cookistwow Najbrža čokoladna torta

StvarUkusa/L.S.