Čokoladna torta bez brašna je najbolja kada se servira topla, uz dodatak kugle sladoleda od vanile. Ukoliko volite čokoladne torte, možda ćete želeti da napravite i čokoladnu tortu bez glutena. Evo i kako da napravite čokoladnu tortu bez brašna.
Sastojci:
- 150 g mlečne čokolade i 150 g crne čokolade, izlomljenih na komadiće
- 250 g neslanog putera, plus dodatno za podmazivanje
- 200 g šećera
- 4 velika jajeta
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- ½ kašičice praška za pecivo
Recept za čokoladnu tortu bez brašna
Izmiksirajte belanca
U velikoj činiji izmiksirajte belanca, dok ne postanu penasta. Dodajte prašak za pecivo, a zatim miksirajte dok se ne stvori čvrst sneg. Umutite preostali šećer, kašiku po kašiku, dok smesa ne postane gusta i sjajna.
Pomešajte belanca i čokoladu
Kašiku belanaca umešajte u čokoladnu smesu, promešajte pa dodajte ostatak belanaca u 2-3 dodavanja. Koristeći veliku kašiku dobro izmešajte celu smesu.
Pecite tortu
Kašikom sipajte testo u pripremljen pleh obložen papirom za pečenje, pa pecite 40 minuta ili dok torta ne naraste i vrh ne počne da puca. Ohladite tortu u kalupu. Servirajte je toplu ili na sobnoj temperaturi uz sladoled. Uživajte u čokoladnoj torti bez brašna.
Pročitajte kako da napravite tarabu - najlakšu čokoladnu tortu sa višnjama
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem