Čokoladna torta bez brašna je najbolja kada se servira topla, uz dodatak kugle sladoleda od vanile. Ukoliko volite čokoladne torte, možda ćete želeti da napravite i čokoladnu tortu bez glutena. Evo i kako da napravite čokoladnu tortu bez brašna.
Sastojci:
- 150 g mlečne čokolade i 150 g crne čokolade, izlomljenih na komadiće
- 250 g neslanog putera, plus dodatno za podmazivanje
- 200 g šećera
- 4 velika jajeta
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- ½ kašičice praška za pecivo
Recept za čokoladnu tortu bez brašna
Izmiksirajte belanca
U velikoj činiji izmiksirajte belanca, dok ne postanu penasta. Dodajte prašak za pecivo, a zatim miksirajte dok se ne stvori čvrst sneg. Umutite preostali šećer, kašiku po kašiku, dok smesa ne postane gusta i sjajna.
Pomešajte belanca i čokoladu
Kašiku belanaca umešajte u čokoladnu smesu, promešajte pa dodajte ostatak belanaca u 2-3 dodavanja. Koristeći veliku kašiku dobro izmešajte celu smesu.
Pecite tortu
Kašikom sipajte testo u pripremljen pleh obložen papirom za pečenje, pa pecite 40 minuta ili dok torta ne naraste i vrh ne počne da puca. Ohladite tortu u kalupu. Servirajte je toplu ili na sobnoj temperaturi uz sladoled. Uživajte u čokoladnoj torti bez brašna.
Pročitajte kako da napravite tarabu - najlakšu čokoladnu tortu sa višnjama
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Kako se pravilno kuvaju jaja za Uskrs
Grilovani fileti šarana sa povrćem za Veliki petak
Posna pita sa jabukama za Veliki petak
Mimoza salata sa piletinom
Zaboravite klasiku, ovo je najlakši način za najlepša jaja za Uskrs