Taraba je starinska torta koju može i dete da napravi koliko je jednostavna. Dopašće se ljubiteljima čokladnih poslastica, a ako vas muči to što se u receptu koriste živa jaja, imamo za vas drugi predlog. Odvojite žumanca i belanca, pa žumanca umutite sa šećerom (2 kašike) i kuvajte na pari, uz neprestano mešanje, dok se ne zgusne. Belanca zasebno umutite u čvrst šne, a onda dodajte i žumanca i belanca u fil. Isprobajte ovaj recept za čokoladnu tortu koju svi obožavaju.
Sastojci:
- 300 g putera
- 250 g šećera u prahu
- 250 g čokolade
- 6 jaja
- 300 g mlevene plazme
- 300 g višanja
- 300 ml slatke pavlake
Recept za tarabu - najlakšu čokoladnu tortu bez pečenja:
Napravite fil
Puter sobne temperature umutite sa šećerom u prahu, pa kada se sastojci lepo sjedine dodajte čokoladu koju ste istopili na pari. Žumanca dobro umutite, pa dodajte u smesu i sjedinite mikserom.
Dodajte višnje i plazmu
Umutite belanca sa prstohvatom soli, pa dodajte u smesu sa jajima, a onda dodajte i mlevenu plazmu, kao i višnje. Lagano špatlom promšajte.
Napravite tarabu
Sipajte u kalup, poravnajte i stavite u zamrzivač. Posle najmanje 3 sata izvadite tortu iz zamrzivača i premažite umućenom slatkom pavlakom.
Pročitajte i ovo: Čokoladna torta sa piškotama
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus