Taraba je starinska torta koju može i dete da napravi koliko je jednostavna. Dopašće se ljubiteljima čokladnih poslastica, a ako vas muči to što se u receptu koriste živa jaja, imamo za vas drugi predlog. Odvojite žumanca i belanca, pa žumanca umutite sa šećerom (2 kašike) i kuvajte na pari, uz neprestano mešanje, dok se ne zgusne. Belanca zasebno umutite u čvrst šne, a onda dodajte i žumanca i belanca u fil. Isprobajte ovaj recept za čokoladnu tortu koju svi obožavaju.

Sastojci:

  • 300 g putera
  • 250 g šećera u prahu
  • 250 g čokolade
  • 6 jaja
  • 300 g mlevene plazme
  • 300 g višanja
  • 300 ml slatke pavlake

Recept za tarabu - najlakšu čokoladnu tortu bez pečenja:

13:48
Korak 1

Napravite fil 

Puter sobne temperature umutite sa šećerom u prahu, pa kada se sastojci lepo sjedine dodajte čokoladu koju ste istopili na pari. Žumanca dobro umutite, pa dodajte u smesu i sjedinite mikserom. 

13:49
Korak 2

Dodajte višnje i plazmu

Umutite belanca sa prstohvatom soli, pa dodajte u smesu sa jajima, a onda dodajte i mlevenu plazmu, kao i višnje. Lagano špatlom promšajte. 

13:49
Korak 3

Napravite tarabu

Sipajte u kalup, poravnajte i stavite u zamrzivač. Posle najmanje 3 sata izvadite tortu iz zamrzivača i premažite umućenom slatkom pavlakom.

Pročitajte i ovo: Čokoladna torta sa piškotama

BONUS VIDEO: 

Instagram/best_kompotik Napoleon torta

(StvarUkusa/S.B.)