Ako niste pripremili nikakav slatkiš za Božić, mi vam predlažemo sjajan recept za čokoladnu tortu. Lako se pravi i to od sastojaka koji svi vole. Ovako pripremljena čokoladna torta će se sigurno svima dopasti, jedino što morate malo da sačekate da se stegne.
Sastojci:
- 500 g keksa
- 100 g oraha
- 400 ml mleka
- 1 kesica vanilin šećera
- 80 g kondenzovanog mleka
- 80 g kakaoa
- 100 g putera
- Za glazuru:
- 200 g čokolade
- 30 ml ulja
- 80 g pečenog kikirikija
Rrecept za brzinsku čokoladnu tortu sa keksom i orasima:
Napravite fil
U šerpi pomešajte mleko, vanilin šećer, kondenzovano mleko i kuvajte dok ne krene da ključa. Zatim dodajte kakao i mešajte dok ne razbijete sve grudvice. Kuvajte još malo, pa dodajte puter i mešajte dok se ne istopi. Sipajte fil u posudu i pokrijte providnom folijom, pa ostavite da se ohladi.
Napravite glazuru
Čokoladu istopite sa uljem, pa u nju dodajte seckani pečeni kikiriki. Promešajte i prelijte preko torte. Ostavite da se ohladi u frižideru sat vremena.
Pročitajte i ovo: Čokoladna torta sa suvim šljivama
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem