Ako niste pripremili nikakav slatkiš za Božić, mi vam predlažemo sjajan recept za čokoladnu tortu. Lako se pravi i to od sastojaka koji svi vole. Ovako pripremljena čokoladna torta će se sigurno svima dopasti, jedino što morate malo da sačekate da se stegne. 

Sastojci:

  • 500 g keksa 
  • 100 g oraha 
  • 400 ml mleka 
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 80 g kondenzovanog mleka 
  • 80 g kakaoa
  • 100 g putera 
  • Za glazuru: 
  • 200 g čokolade 
  • 30 ml ulja 
  • 80 g pečenog kikirikija

Rrecept za brzinsku čokoladnu tortu sa keksom i orasima:

11:08
Korak 1

Napravite fil

U šerpi pomešajte mleko, vanilin šećer, kondenzovano mleko i kuvajte dok ne krene da ključa. Zatim dodajte kakao i mešajte dok ne razbijete sve grudvice. Kuvajte još malo, pa dodajte puter i mešajte dok se ne istopi. Sipajte fil u posudu i pokrijte providnom folijom, pa ostavite da se ohladi. 

11:21
Korak 2

Pomešajte sastojke 

U drugoj posudi pomešajte izlomljeni keks i seckane orahe, pa prelijte kakao filom. Sve lepo promešajte, pa sipajte na tacnu na koju ste stavili obruč. Poravnajte, pokrijte providnom folijom i stavite u frižider na pola sata. 

11:22
Korak 3

Napravite glazuru

Čokoladu istopite sa uljem, pa u nju dodajte seckani pečeni kikiriki. Promešajte i prelijte preko torte. Ostavite da se ohladi u frižideru sat vremena. 

Pročitajte i ovo: Čokoladna torta sa suvim šljivama

BONUS VIDEO: 

instagram/cookistwow Najbrža čokoladna torta

(StvarUkusa/S.B.)