Posne orasnice su hrskave, dominantnog ukusa i savršeni kolači za period praznika. Možda će vam biti interesanti i posni sitni kolači za Badnji dan. Orasnice se lako prave i ne traže mnogo vremena. Pročitajte način pripreme orasnica:
Sastojci:
- 350 g mlevenih oraha
- 300 g posnog margarina
- 650 g šecera u prahu
- 350 g brašna
- 1 1/2 praška za pecivo
Recept za posne orasnice:
Izmešajte sve sastojke rukama:
Orasnice počnite da pravite tako što ćete sjediniti rukama šećer u prahu i margarin. Zatim dodajte mlevene orahe, brašno i prašak za pecivo. Mesite dok smesa ne počne da se odvaja od posude.
Pecite na 160 stepeni
Punite do pola modlice za kiflice i stavite da se peku 10 minuta na temperaturi od 160 stepeni. Po želji, pre pečenja, orasnice pospite seckanim orasima. Uživajte u posnim orasnicama!
Saznajte recept za SVETOGORSKI POSNI KOLAČ SA SUVIM VOĆEM
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus