Posne orasnice su hrskave, dominantnog ukusa i savršeni kolači za period praznika. Možda će vam biti interesanti i posni sitni kolači za Badnji dan. Orasnice se lako prave i ne traže mnogo vremena. Pročitajte način pripreme orasnica:
Sastojci:
- 350 g mlevenih oraha
- 300 g posnog margarina
- 650 g šecera u prahu
- 350 g brašna
- 1 1/2 praška za pecivo
Recept za posne orasnice:
Izmešajte sve sastojke rukama:
Orasnice počnite da pravite tako što ćete sjediniti rukama šećer u prahu i margarin. Zatim dodajte mlevene orahe, brašno i prašak za pecivo. Mesite dok smesa ne počne da se odvaja od posude.
Pecite na 160 stepeni
Punite do pola modlice za kiflice i stavite da se peku 10 minuta na temperaturi od 160 stepeni. Po želji, pre pečenja, orasnice pospite seckanim orasima. Uživajte u posnim orasnicama!
Saznajte recept za SVETOGORSKI POSNI KOLAČ SA SUVIM VOĆEM
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/L.S.
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem
Tri vrste oblandi od jedne smese