Da li postoji osoba koja ne voli čokoladnu tortu? Ako ste i vi ljubitelj, ona ovabezno isprobajte i ovaj recept. Osim što je ova čokoladna torta ukusna, ne sadrži gluten, pa je pogodna i za ljude sa alergijama. Priprema je vrlo jednostavna, sve što treba da uradite jeste da umutite sastojke i ispečete. Preko ide kremasta čokoladna glazura koja ovu tortu čini još ukusnijom.

Sastojci:

  • 80 g šećera
  • 130 g ovsenih pahuljica
  • 60 ml mleka
  • 4 jajeta
  • 30 g nezaslađenog kakaoa
  • 70 g putera od kikirikija 
  • 40 g čokolade 
  • 1 kašika ekstrakta vanile
  • Za glazuru:
  • 140 g grčkog jogurta
  • 20 g nezaslađenog kakaoa
  • 2 kašike vanilin šećera

Recept za čokoladnu tortu bez glutena:

10:17
Korak 1

Pomešajte sastojke 

U posudi sjedinite šećer, mlevene ovsene pahuljice i kakao. Dobro sjedinite, pa dodajte žumanca i sipajte mleko. Promešajte.

10:17
Korak 2

Napravite namaz 

U posudi pomešajte kikirki puter i istopljenu čokoladu, pa dodajte u smesu. Sve lepo sjedinite. Sipajte i vanilu i sve dobro sjedinite. 

10:17
Korak 3

Dodajte šne 

Postepeno u posudu dodajte šne od belanaca koji ste prethodno čvrsto umutili. Sjeidnite špatulom. 

10:17
Korak 4

Pecite tortu 

Sipajte dobijenu smesu u kalup obložen pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 30 minuta. Proverite čačkalicom da li je gotova. 

10:36
Korak 5

Napravite glazuru

U posudi pomešajte grčki jogurt, vanilu i kakao i sve dobro sjedinite. Zatim premažite glazuru preko torte. Možete da je jedete odmah, a možete i da je ostavite u frižideru nekih 2 sata. 

Pročitajte i ovo: Taraba - najlepša čokoladna torta

BONUS VIDEO: 

Instagram/best_kompotik Napoleon torta

(StvarUkusa/S.B.)