Začinjena štrudla od jabuka je vrlo aromatična i puna jabuka i malina. Jabuke i maline daju kiselkasti ukus i osvežavaju, dok bademi, cimet i suvo grožđe dopunjavaju ukus i čine študlu vrlo bogato napunjenom. Možda ćete želeti da napravite i štrudlu sa karmelizovanim jabukama. Evo kako se pravi začinjena štrudla od jabuka!
Sastojci:
- 375 g gotovog testa
- Brašno za posipanje
- 1 kašika ulja
- 8 kašika smrznute maline
- 4 kašike mlevenih badema
- 4 srednje jabuke
- 170 g suvog grožđa
- ½ kašičice mlevenog cimeta
- 1 kašika mleka
- Šećer u prahu za posipanje
Recept za začinjenu štrudlu od jabuka
Zagrejte rernu
Za začinjenu štrudlu od jabuka zagrejte rernu na 180°C. Prerežite gotovo testo na pola širine. Na lagano pobrašnjenoj podlozi jednu polovinu razvaljajte u pravougaonik – testo će postati veoma tanko.
Premažite testo
Premažite testo polovinom ulja, ostavljajući suvu ivicu. Rasporedite 4 kašike malina unutar ivice i pospite sa 2 kašike mlevenih badema preko vrha.
Oljštite jabuke
Jabuke oljuštite i izrendajte, pa iscedite što više soka iz njih. Polovinu rasporedite preko testa, pazeći da je jabuka ravnomerno raspoređena, zatim polovinu suvog grožđa i pospite cimetom.
Urolajte štrudlu
Pažljivo urolajte testo u štrudlu. Okrenite tako da šav bude dole, a zatim podvucite krajeve štrudle i premažite mlekom. Prebacite u obložen pleh, pa ponovite sa preostalim testom i sastojcima.
Pecite štrudlu
Pecite u rerni 30-35 minuta dok ne porumeni i ne naraste. Ostavite da se ohladi na rešetki. Kada se ohladi, pospite šećerom u prahu, pa isecite na kriške. Uživajte u začinjenoj štrudli sa jabukama!
Pročitajte kako se pravi domaća štrudla sa jabukama
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Kako se pravilno kuvaju jaja za Uskrs
Grilovani fileti šarana sa povrćem za Veliki petak
Posna pita sa jabukama za Veliki petak
Mimoza salata sa piletinom
Zaboravite klasiku, ovo je najlakši način za najlepša jaja za Uskrs