Začinjena štrudla od jabuka je vrlo aromatična i puna jabuka i malina. Jabuke i maline daju kiselkasti ukus i osvežavaju, dok bademi, cimet i suvo grožđe dopunjavaju ukus i čine študlu vrlo bogato napunjenom. Možda ćete želeti da napravite i štrudlu sa karmelizovanim jabukama. Evo kako se pravi začinjena štrudla od jabuka!
Sastojci:
- 375 g gotovog testa
- Brašno za posipanje
- 1 kašika ulja
- 8 kašika smrznute maline
- 4 kašike mlevenih badema
- 4 srednje jabuke
- 170 g suvog grožđa
- ½ kašičice mlevenog cimeta
- 1 kašika mleka
- Šećer u prahu za posipanje
Recept za začinjenu štrudlu od jabuka
Zagrejte rernu
Za začinjenu štrudlu od jabuka zagrejte rernu na 180°C. Prerežite gotovo testo na pola širine. Na lagano pobrašnjenoj podlozi jednu polovinu razvaljajte u pravougaonik – testo će postati veoma tanko.
Premažite testo
Premažite testo polovinom ulja, ostavljajući suvu ivicu. Rasporedite 4 kašike malina unutar ivice i pospite sa 2 kašike mlevenih badema preko vrha.
Oljštite jabuke
Jabuke oljuštite i izrendajte, pa iscedite što više soka iz njih. Polovinu rasporedite preko testa, pazeći da je jabuka ravnomerno raspoređena, zatim polovinu suvog grožđa i pospite cimetom.
Urolajte štrudlu
Pažljivo urolajte testo u štrudlu. Okrenite tako da šav bude dole, a zatim podvucite krajeve štrudle i premažite mlekom. Prebacite u obložen pleh, pa ponovite sa preostalim testom i sastojcima.
Pecite štrudlu
Pecite u rerni 30-35 minuta dok ne porumeni i ne naraste. Ostavite da se ohladi na rešetki. Kada se ohladi, pospite šećerom u prahu, pa isecite na kriške. Uživajte u začinjenoj štrudli sa jabukama!
Pročitajte kako se pravi domaća štrudla sa jabukama
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem