Začinjena štrudla od jabuka je vrlo aromatična i puna jabuka i malina. Jabuke i maline daju kiselkasti ukus i osvežavaju, dok bademi, cimet i suvo grožđe dopunjavaju ukus i čine študlu vrlo bogato napunjenom. Možda ćete želeti da napravite i štrudlu sa karmelizovanim jabukama. Evo kako se pravi začinjena štrudla od jabuka!

Sastojci:

  • 375 g gotovog testa
  • Brašno za posipanje
  • 1 kašika ulja
  • 8 kašika smrznute maline
  • 4 kašike mlevenih badema
  • 4 srednje jabuke
  • 170 g suvog grožđa
  • ½ kašičice mlevenog cimeta
  • 1 kašika mleka
  • Šećer u prahu za posipanje

Recept za začinjenu štrudlu od jabuka

12:29
Korak 1

Zagrejte rernu

Za začinjenu štrudlu od jabuka zagrejte rernu na 180°C. Prerežite gotovo testo na pola širine. Na lagano pobrašnjenoj podlozi jednu polovinu razvaljajte u pravougaonik – testo će postati veoma tanko.

12:33
Korak 2

Premažite testo

Premažite testo polovinom ulja, ostavljajući suvu ivicu. Rasporedite 4 kašike malina unutar ivice i pospite sa 2 kašike mlevenih badema preko vrha.

12:33
Korak 3

Oljštite jabuke

Jabuke oljuštite i izrendajte, pa iscedite što više soka iz njih. Polovinu rasporedite preko testa, pazeći da je jabuka ravnomerno raspoređena, zatim polovinu suvog grožđa i pospite cimetom.

12:33
Korak 4

Urolajte štrudlu

Pažljivo urolajte testo u štrudlu. Okrenite tako da šav bude dole, a zatim podvucite krajeve štrudle i premažite mlekom. Prebacite u obložen pleh, pa ponovite sa preostalim testom i sastojcima.

12:33
Korak 5

Pecite štrudlu

Pecite u rerni 30-35 minuta dok ne porumeni i ne naraste. Ostavite da se ohladi na rešetki. Kada se ohladi, pospite šećerom u prahu, pa isecite na kriške. Uživajte u začinjenoj štrudli sa jabukama!

Pročitajte kako se pravi domaća štrudla sa jabukama

BONUS VIDEO

Instagram/beccasgreatbakes Pita sa jabukama iz tiganja

StvarUkusa/L.S.