Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŠTRUDLA SA KARAMELIZOVANIM JABUKAMA: Spoj krckavog šećera i osvežavajućeg voća - bolju nećete probati!

Od sastojaka koje već imate kod kuće napravite savršenu jesenju poslasticu - štrudlu sa karamelizovanim jabukama.

 Štrudla sa karamelizovanim jabukama Izvor: Shutterstock

Štrudla sa karamelizovanim jabukama savršena je jesenja poslastica koja se mora naći na vašoj trpezi. Recept je veoma jednostavan, a slasni zalogaji dopašće se svim ukućanima. Bez mnogo truda i skupih sastojaka napravite štrudlu sa jabukamavrhunskog ukusa. Potrebno je da odvojite svega 40 minuta!

  • Sastojci:
  • 3-4 veće kisele jabuke
  • 2-3 kašike šećera
  • 1,5 kašika putera
  • 1 kašičica cimeta
  • 1 pakovanje lisnatog testa (500 g)
  • 1 jaje
  • šećer u prahu (opciono)

Priprema:

Jabuke isecite na komadiće, pa ih propržite na puteru. Tokom prženja pospite ih šećerom i cimetom. Nastavite da pržite dok šećer ne postane gust i karamelizovan. Lisnato testo malo oklagijom razvucite,pa rasporedite nadev, urolajte i zasecite ukoso gornji sloj. Premažite umućenim jajetom, pa pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 30-40 minuta. Po želji, štrudlu možete da pospete šećerom u prahu.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:52
Rolat od lisnatog testa
Izvor: instagram/cookistwow
Izvor: instagram/cookistwow

 Izvor: Stvar Ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti