Čizkejk je popularan kolač koji se pravio još u antičkoj Grčkoj, a danas postoji bezbroj recepata za ovu poslasticu. Možete da pečete ili da pravite sa podlogom od keksa, ali čizkejk je ubedljivo najlepši kolač, jer kombinije sastojke koje svi vole. Danas vam predlažemo da napravite i jedan od najjeftinijih kolača i to samo od 3 sastojka. Ako u frižideru imate krem sir, belu čokoladu i jaja napravite čizkejk kojem niko neće moći da odoli.
- Sastojci:
- 4 jajeta
- 230 g bele čokolade
- 230 g krem sira
Priprema:
Odvojite žumanca od belanaca, pa belanca umutite u čvrst šne. Zatim istopite belu čokoladu, pa je pomešajte sa umućenim krem sirom i dodajte žumanca, pa lepo mikserom sjedinite smesu. U nju dodajte i šne, pa lagano promešajte da se svi sastojci sjedine. Okrugli kalup obložite pek papirom (ivice i dno), pa sipajte smesu. Sa spoljne strane kalup obmotajte providnom folijom. Stavite kalup u veću vatrostalnu posudu i sipajte vodu, tako da dođe do sredine kalupa. Pecite u zagrejanoj rerni na 170°C oko 15 minuta, pa smanjite temepraturu na 160°C i pecite još 15 minuta. Ostavite čizkejk pola sata u rerni i onda pospite šećerom u prahu (ako želite) i služite.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus