Čizkejk je kolač koji se jede u celom svetu, a svako ima svoj način pripreme. Neki ga peku, neki ne, ali kako god da ga spremite on je ukusan. Danas vam predlažemo i da isprobate ruski recept za snikres čizkejk koji će vas oduševiti ukusom. Kada se umesi testo sve ostalo je lako, a ovako pripremljen kolač je odličan predlog i za proslave. 

  • Sastojci:
  • Za testo: 
  • 180 g brašna 
  • 20 g kakaoa 
  • 100 g putera 
  • 1 kašičica praška za pecivo 
  • 1 jaje 
  • 150 g šećera
  • Za fil:
  • 500 g krem sira
  • 200 g šećera 
  • 2 jajeta 
  • 100 g kisele pavlake 
  • 1/2 kašike kukuruznog skroba 
  • Za glazuru: 
  • 100 g mlečne čokolade 
  • 100 g putera 
  • 100 g prženog kikirikija 

Priprema:

U posudi pomešajte prosejano brašno, kakao i prašak za pecivo. Promešajte, pa dodajte šećer i jaje. Sjedinite i sipajte istopljeni puter. Umesite testo i stavite u kesu, pa stavite u frižider na pola sata. Za to vreme napravite fil. Pomešajte u posudi krem sir i šećer, pa umutite, a onda dodajte jaja, pavlaku i skrob i sve dobro sjedinite mikserom. Testo utisnite u kalup po dnu i ivici, a preko sipajte fil. Pecite u rerni na 170°C oko 40 minuta. Istopite čokoladu sa puterom, pa dodajte kikiriki i promešajte. Prelijte glazuru preko i ostavite u frižideru da se stegne.

Snikers čizkejk Instagram/pp.kbzu_

BONUS VIDEO: 

Kako se pravi čizkejk u tegli? Kurir televizija

Izvor: Stvar ukusa