Leti nam prijaju lagani i osvežavajući kolači, a naš današnji predlog je da napravite ovaj. Zanimljivo je što se pravi od bajatog hleba, ali nimalo ne gubi na ukusu zbog toga, koji se preliva sirupom, a onda preko ide neodoljivi vanila krem. Ako volite da jedete lagane kolače koji se brzo prave, naš predlog je ovaj, a možete da ga obogatite i nekim sezonskim voćem. 

  • Sastojci: 
  • 2-3 kriške hleba 
  • 220 g šećera
  • 120 ml vode
  • 1 vanilin šećera 
  • 2 žumanceta 
  • 100 g brašna
  • 50 g putera 
  • 500 ml mleka 
  • 100 ml slatke pavlake 
  • Za dekoraciju: 
  • cimet 
  • šlag 

Prirpema: 

Pomešajte mleko, 100 g šećera, brašno i ulupana žumanca. Dobro promešajte, da nema grudvica, a onda kuvajte dok smesa ne krene da ključa. Sklonite sa šporeta, pa dodajte puter, vanilin šećer i dobro sjedinite. Sipajte fil u posudu i pokrijte providnom folijom, pa ostavite u frižideru da se ohladi. U tiganju istopite malo putera, pa tostirajte hleb sa obe strane. Odložite sa strane. U šerpi pomešajte vodu i 120 g šećera, pa kuvajte dok se šećer ne istopi. Prohlađenim sirupom prelijte vruć hleb. Slatku pavlaku dobro umutite, pa joj dodajte ohlađeni fil i sjedinite mikserom. U dekorativne čaše poređajte hleb koji ste iseckali, pa sipajte preko fil, a onda ukrasite šlagom i pospite prosejanim cimetom.

BONUS VIDEO: 

jednostavan tiramisu rolat instagram/cookistwow

Izvor: Stvar ukusa