Neskvik torta je prava letnja poslastica za koju ne morate da pečete kore, a 2 različita fila čine je neverovatno ukusnom. Osnovni sastojci su neksvik, keks, puding i čokolada, a osim lake pripreme i fantastičnog ukusa, ona je i dekorativna, pa možete da je služite kada imate neku proslavu. Ovako pripremljena torta oduševiće svakog gosta, pa će vam svi tražiti recept.
- Sastojci:
- 30 g neskvika
- 500 g keksa
- 150 ml mleka
- Za fil:
- 120 g pudinga od vanile
- 200 g šećera
- 2 jajeta
- 2 l mleka
- 50 h neskvika
- 120 g putera
- 200 ml slatke pavlake
- 50 g šećera u prahu
- 30 ml mleka
- Za glazuru:
- 200 g čokolade
- 20 ml ulja
Priprema:
Neskvik pomešajte sa mlekom, pa umočite keks u dobijeno čokoladno mleko i poređajte po dnu tepsije. Pomešajte puding i 200 ml mleka, pa sve dobro sjedinite, a onda dodajte jaja i šećer. Lepo promešajte i sipajte u preostalo mleko (1,8 l) koje ste zagrejali na šporetu. Kuvajte dok se ne zgusne uz neprestano mešanje. Sipajte fil u posudu i pokrijte providnom folijom, pa ohladite nekih pola sata u frižideru. U fil dodajte i puter sobne temeprature, pa dobro umutite. Slatku pavlaku umutite sa šećerom u prahu, pa dodajte u fil i sve sjedinite mikserom. Podelite fil na 2 jednaka dela. Pomešajte neskvik sa mlekom i promešajte. Dodajte u jedan fil i sjedinite. Preko keksa sipajte svetliji fil i poravnajte, a zatim poređajte još jedan red keksa umočenog u mleko. Sipajte crni fil, pa red keksa, pa svetli fil. Stavite u frižider na nekih sat vremena. Istopite čokoladu sa uljem i prelijte preko torte. Vratite u frižider da se stegne.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem