Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FENOMENALNA NESKVIK TORTA: Keks, vanila i čoko fil - top kombinacija za vrele letnje dane (VIDEO)

Neskvik torta je idealna za sve prilike.

 Neskvik torta Izvor: Printscreen/YT/Cookrate - Cakes

Neskvik torta je prava letnja poslastica za koju ne morate da pečete kore, a 2 različita fila čine je neverovatno ukusnom. Osnovni sastojci su neksvik, keks, puding i čokolada, a osim lake pripreme i fantastičnog ukusa, ona je i dekorativna, pa možete da je služite kada imate neku proslavu. Ovako pripremljena torta oduševiće svakog gosta, pa će vam svi tražiti recept. 

  • Sastojci:
  • 30 g neskvika 
  • 500 g keksa 
  • 150 ml mleka 
  • Za fil:
  • 120 g pudinga od vanile 
  • 200 g šećera 
  • 2 jajeta 
  • 2 l mleka 
  • 50 h neskvika
  • 120 g putera 
  • 200 ml slatke pavlake 
  • 50 g šećera u prahu 
  • 30 ml mleka 
  • Za glazuru:
  • 200 g čokolade 
  • 20 ml ulja 

Priprema: 

Neskvik pomešajte sa mlekom, pa umočite keks u dobijeno čokoladno mleko i poređajte po dnu tepsije. Pomešajte puding i 200 ml mleka, pa sve dobro sjedinite, a onda dodajte jaja i šećer. Lepo promešajte i sipajte u preostalo mleko (1,8 l) koje ste zagrejali na šporetu. Kuvajte dok se ne zgusne uz neprestano mešanje. Sipajte fil u posudu i pokrijte providnom folijom, pa ohladite nekih pola sata u frižideru. U fil dodajte i puter sobne temeprature, pa dobro umutite. Slatku pavlaku umutite sa šećerom u prahu, pa dodajte u fil i sve sjedinite mikserom. Podelite fil na 2 jednaka dela. Pomešajte neskvik sa mlekom i promešajte. Dodajte u jedan fil i sjedinite. Preko keksa sipajte svetliji fil i poravnajte, a zatim poređajte još jedan red keksa umočenog u mleko. Sipajte crni fil, pa red keksa, pa svetli fil. Stavite u frižider na nekih sat vremena. Istopite čokoladu sa uljem i prelijte preko torte. Vratite u frižider da se stegne. 

BONUS VIDEO: 

Pogledajte

00:30
Napoleon torta
Izvor: Instagram/best_kompotik
Izvor: Instagram/best_kompotik

Izvor: Stvar ukusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 1

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

EvGenije

Puding se mora podeliti na tri podjednaka dela, a prema mom iskustvu, 120 g pudinga iliti tri kesice je malo na 2 l mleka čak i ako uvažim dodati maslac i umućenu pavlaku. Ni smisao tvrdog čokoladnog preliva iliti glazure na mekom pudingu mi nije jasan. Zar ne bi bolje pasao ganaš, tj. slatka pavlaka i čokolada?

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti