Mnoge generacije su odrasle uz bakin kolač koji i danas jako popularan, a može da se jede na više načina. Od galeta koji su poznatiji i kao bakin kolač možete da pravite sladoled, kolač... Svaka domaćica ima svoj recept za pripremu ovog slatkog peciva, a sada vam predlažemo da napravite i najmekši bakin kolač. U njega dodajte jogurt i uživajte u ukusu.
Pročitajte i kako se pere aparat za bakin kolač.
- Sastojci:
- 4 jajeta
- 200 g šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 200 ml jogurta
- 200 ml ulja
- 450 g brašna
- 1 kesica praška za pecivo
Priprema:
Odvojite belanca od žumanca, pa belanca umutite u čvrst šne. Zatim postepeno dodajte žumanca i sve sjedinite mikserom. Dodajte šećer i vanilin šećer, pa opet umutite. Sipajte jogurt i ulje, promešajte, pa dodajte prosejano brašno i prašak za pecivo. Sve lepo umutite da se sastojci sjedine. Dobijenu smesu sipajte u zagrejan aparat za bakine kolače.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem