Mnoge generacije su odrasle uz bakin kolač koji i danas jako popularan, a može da se jede na više načina. Od galeta koji su poznatiji i kao bakin kolač možete da pravite sladoled, kolač... Svaka domaćica ima svoj recept za pripremu ovog slatkog peciva, a sada vam predlažemo da napravite i najmekši bakin kolač. U njega dodajte jogurt i uživajte u ukusu.

Pročitajte i kako se pere aparat za bakin kolač

  • Sastojci:
  • 4 jajeta
  • 200 g šećera
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 200 ml jogurta
  • 200 ml ulja
  • 450 g brašna
  • 1 kesica praška za pecivo

Priprema:

Odvojite belanca od žumanca, pa belanca umutite u čvrst šne. Zatim postepeno dodajte žumanca i sve sjedinite mikserom. Dodajte šećer i vanilin šećer, pa opet umutite. Sipajte jogurt i ulje, promešajte, pa dodajte prosejano brašno i prašak za pecivo. Sve lepo umutite da se sastojci sjedine. Dobijenu smesu sipajte u zagrejan aparat za bakine kolače. 

BONUS VIDEO: 

Recept za pirinčane čoko kuglice Instagram/healthfitnessguide_

Izvor: Stvar ukusa