Kada su napolju velike vrućine, a želite nešto slatko, onda je ovaj kolač pravi izbor. Osvežavajuć je, a nema ni kuvanja ni pečenja. Najteži deo je da sačekate da se stegne. Ako volite voćne kolače, pogotovo one koje se prave sa piškotama, onda smo sigurni da će vas ovaj oduševiti, a za njegovu pripremu nećete utrošiti ni 15 minuta.
- Sastojci:
- 200 ml mleka
- 200 g piškota
- 250 g kisele pavlake
- 150 g šećera u prahu
- 250 ml slatke pavlake
- 10 g želatina
- 25 ml vode
- 200 g bobičastog voća
Priprema:
Tepsiju dimenzija 12x22 cm obložite providnom folijom, pa na dno poređajte piškote koje ste umočili u mleko. Kiselu pavlaku umutite sa šećerom u prahu, pa dodajte slatku pavlaku i nastavite da mutite mikserom. Želatin razmutite u vodi, pa mu dodajte malo fila i sjedinite. Dobijenu smesu sipajte u fil i umutite. Zatim dodajte bobičasto voće i promešajte. Ako ste se odlučili za smrznuto, potrebno je da ga prvo odledite, pa procedite i tek onda da dodate u fil. Ako koristite sveže to nije potrebno.Preporučujemo vam sveže. FIl sipajte preko piškota i poravnajte, pa poređajte još jedan red keksa umočenog u mleko. Pokrijte providnom folijom i stavite u frižider na 2 sata.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus