Leti nam više prijaju lagane poslastice, a sladoled je definitvno najbolje rešenje. Ako ipak više volite kolače, onda je naš predlog ova ledena i osvežavajuća poslastica sa malinama. Kombinacija voća, kiselkastog fila i keksa je savršena, a za njegovu pripremu je potrebno malo vremena. Super je rešenje kada želite da obradujete ukućane ili goste, ali i kada vi želite da se osvežite.
- Sastojci:
- 1 limun
- 200 g malina
- 30 g šećera
- 30 ml vode
- 15 g kukuruznog skroba
- Za fil:
- 1 jaje
- 30 g šećera
- 250 g pavlake
- 15 g kukuruznog skroba
- 2 pomorandže
- 100 g kakao keksa
- 50 g mlečne čokolade
Priprema:
Pomešajte maline, limunov sok i šećer. Promešajte, pa sipajte vodu i dodajte skrob. Sve dobro sjedinite i kuvajte dok se smesa ne zgusne, uz neprestano mešanje. Umutite jaje sa šećerom, pa dodajte kiselu pavlaku i dobro sjedinite. Dodajte skrob, lepo promešajte i kuvajte dok se ne zgunse, uz neprestano mešanje. Iscedite pomorandžu, pa umočite keks i poređajte u vatrostalnu posudu. Preko premažite beli fil, pa fil od malina i onda opet poređajte keks koji ste umočili u sok od pomorandže. Ređajte dok ne utrošite sastojke. Poslednji sloj treba da bude beli fil. Pospite rendanom čokoladom. Stavite u frižider na sat vremena.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem