Leti kada su vrućine najviše nam prijaju sladoledi, ali i lagani i osvežavajući kolači, a upravo je takavi i ovaj sa malinama i piškotama. Jednostavan kolač ukrasiće i svečanu trpezu, a fantastičan spoj keksa, voća i žutog vanila krema očaraće vas na prvi zalogaj. Za ovaj kolač sa malinama će vam svi tražiti recept, kao i parče više.
- Sastojci:
- 250 ml mleka
- 250 g piškota
- 700 g malina
- Za fil:
- 4 jajeta
- 100 g šećera
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 45 g skroba
- 45 g brašna
- 1 l mleka
- Još:
- 200 ml slatke pavlake
- 50 g šećera u prahu
- 50 g nutele
- maline
Priprema:
Umočite piškote (16 komada) u mleko i ređajte na providnu foliju. U posudi umutite jaja sa šećerom i vanilom, pa dodajte skrob i brašno i lepo sjedinite. Zatim sipajte mleko i dobro promešajte, tako da ne ostanu grudvice. U šerpu sipajte 700 ml mleka i kada se zagreje dodajte smesu sa jajima i kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Pokrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi 20 minuta. Premažite preko piškota, a zatim poređajte maline i urolajte. Kada dođete do kraja dodajte još provdine folije i nastavite da ređate piškote koje ste umočili u mleko i premažite filom, pa poređajte maline. Nastavite da rolate do kraja. Umotajte u providnu foliju i stavite uspravno na tacnu, pa stavite u frižider na pola sata. Umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu i premažite celu tortu. Ukrasite nutelom i malinama.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus