Na društvenim mrežama se proširio recept za ledeni kolač sa voćem i jogurtom. Njegova priprema je nikad jednostavnija, a ukus očaravajući, pa je zbog toga brzo postao popularan i zaludeo sve. Ne postoji osoba koja nije probala da spremi ovaj ukusan kolač, a mi vam u nastavku teksta nudimo 3 recepta, pa vi izaberite koji najviše volite. Takođe, voće možete da koristite po izboru, a umesto crne ili mlečne da koristite belu čokoladu.
Ledeni kolač sa mangom i jogurtom
- Sastojci:
- 1 šolja seckanog manga
- 3/4 šolje grčkog jogurta
- 1 kašičica meda
- Za glazuru:
- 80 g čokolade
- 1 kašika ulja
Priprema:
Mango isecite na sitne kockice, pa mu dodajte jogurt i med i sve lepo promešajte. Kašikom vadite na pleh obložen pek papirom i stavite u zamrzivač na 3 sata. Istopite čokoladu sa uljem, pa kada se malo ohladi uvaljajte kolač u nju i stavite na pleh i opet vratite u zamrzivač.
Ledeni kolač sa borovnicama i jogurtom
- Sastojci:
- 1 šolja borovnica (mogu i kupine)
- 3/4 šolje grčkog jogurta
- 1 kašičica meda (opciono)
- Za glazuru:
- 80 g čokolade
- 1 kašika ulja
Priprema:
U posudi pomešajte borovnice, jogurt i med, pa dobro sjedinite. Kašikom vadite na pleh obložen pek papirom, pa stavite u zamrzivač na minimum 3 sata. Istopite čokoladu sa uljem, pa umočite kolače i vratite na pleh, pa u zamrzivač da se dodatno stegnu.
Ledeni kolač sa jagodama i jogurtom
- Sastojci:
- 1 šolja seckanih jagoda
- 3/4 šolje jogurta
- 1 kašičica meda
- Za glazuru:
- 80 g čokolade
- 1 kašika ulja
Priprema:
Jagode iseckajte, pa pomešajte sa jogurtom i medom. Sjedinite i vadite na pleh obložen pek papirom. Stavite u zamrzivač na 3 sata, pa umočite u čokoladu koju ste istopili sa uljem. Vratite u zamrzivač da se još malo stegnu.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Kako se pravilno kuvaju jaja za Uskrs
Grilovani fileti šarana sa povrćem za Veliki petak
Posna pita sa jabukama za Veliki petak
Mimoza salata sa piletinom
Zaboravite klasiku, ovo je najlakši način za najlepša jaja za Uskrs