Srbi obožavaju palačinke, a danas postoji toliko recepata za ovu starinsku i jeftinu poslasticu, a ne zna se koji je bolji. Ako želite da napravite doručak ili večeru koji će oduševiti svakoga, na predlog je da isprobate ovaj holadnski recept. Reč je o palačinkikoja se peče u rerni, a onda se dekoriše pečenim jagodama i medom. Ovaj recept je za kratko vreme postao hit na društvenim mrežama, a lako se pravi.
- Sastojci:
- 1/2 šolje brašna
- 1/2 šolje mleka
- 2 jajeta
- 2 kašike šećera
- 1/2 kašičice ekstrakta vanile
- 1 kašičica rendane kore limuna
- 1/4 kašičice soli
- 2 kašike putera
- Još:
- 450 g jagoda
- 1 kašičica limunove kore
- 2 kašike šećera
Priprema:
Zagrejte rernu na 425F. U blenderu pomešajte brašno, mleko, jaja, šećer, vanilu, koru limuna i so. Dobro izblnedirajte (možete da koristite i mikser). Pokrijte smesu i ostavite da odstoji 20 minuta (dok se rerna zagreva). Stavite i praznu tepsiju da se zagreva zajedno sa rernom. Jagode isecite i pomešajte sa rendanom korom limuna i šećerom. Stavite u pleh i pecite u rerni nekih 10 minuta (dok se ona zagreva). Kada se tepsija zagreje stavite puter i lepo premažite da se skroz istopi. Sipajte testo za palačinke, pa pecite u zagrejanoj rerni na 220°C oko 15-20 minuta. Dodajte pečene jagode i med ako želite. Pospite šećerom u prahu.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus