Jeste da palačinke spadaju u jednostavne poslastice koje se prave od jeftinih sastojaka, ali postoje situacije kada ne one ne uspevaju. Da li ste pogrešli u pripremi smese za palačinke ili niste dovoljno dugo pekli... razloga može da bude bezbroj, ali mi vam donosimo super recept za najbolje palačinke ikada koje uspevaju bukavalno svima. U smesu dodajte kvasac i vanilu i ostavite da testo nadođe nekih pola sata. To je sva nauka, a možete da ih jedete i slane i slatke.
- Sastojci:
- 800 ml mleka
- 350 ml vode
- 5 g suvog kvasca
- 1 kašičica soli
- 1 kašika šećera
- 450 g brašna
- 1 kašika ulja
- 2 jajeta
- 1 kašičica ekstrakta vanile
Priprema:
U posudi pomešajte toplo mleko i vodu, pa dodajte kvasac i dobro promešajte. Zatim dodajte so, šećer, prosejano brašno i ulje. Dobro umutite, pa dodajte jaja i umutite. Na kraju dodajte vanilu i promešajte. Pokrijte providnom folijom i ostavite na toplom da nadođe nekih 30 minuta. Opet kratko umutite, pa pržite palačinke u tiganju koji ste premazali puterom.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem