Nekada su na trpezi bile posluživane samo slatke palačinke, a danas su sve popularnije i slane. Mogu da se pune povrćem, mesom, sirom..., a pohovane su posebno ukusne. One su uvek dobar izbor za ručak, a ako u smesu za palačinke dodate i tikvice biće još ukusnije. Nafilujte ih mlevenim mesom, a onda krčakjte u paradajz sosu. Za još bolji ukus možete pred kraj da ih pospete rendanim sirom i zapečete u rerni.
- Sastojci:
- 2 tikvice
- 5 jaja
- 2-3 kašike brašna
- 400 g mlevenog mesa
- 1 crni luk
- 200 ml paradajz soka
- 1 veza peršuna
- 1 maldi luk
Priprema:
Tikvice izrendajte, pa posolite i ostavite sa strane da odstoje nekih 10 minuta da puste sok. Umutite jaja, pa dodajte proceđene tikvice, rendani sir i seckani mladi luk i peršun. Dobro sjedinite sve sastojke, pa dodajte brašno, posolite, pobiberite, pospite slatkom paprikom i promešajte. Od dobijene smese pržite palačinke, a treba da dobijete oko 6-7 komada. Mleveno meso propržite na malo ulja, posolite, pobiberite i pospite slatkom paprikom. Na svaku palačinku sipajte kašiku do dve mlevenog mesa, pa urolajte. Ređajte u tepsiju koju ste nauljili, pa sipajte sok od paradajza. Poklopite i kuvajte dok ne krene da ključa, a onda smanjite temepraturu i kuvajte još oko 20 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus