Sigurno vam se dešavalo da napravite sendvič za put, plažu ili posao, ali da on nakon dužeg stajanja postane gnjecav i bezukusan. Postoje trikovi koji će vam pomoći da napravite savršeno hrskav i ukusan sendvič koji će u svakom trenutku biti svež. Tajna je u pravilnom ređanju namirnica. Ono što je najbitnije jeste da namirnice nakon pranja dobro osušite i samim tim ćete smanjiti vlagu.
Prvo što treba da uradite jeste da hleb malo tostirate, jer ne samo da neće biti gnjecav, već će postati hrskav i moći će da izdrži ceo dan, a da ne izgubi na ukusu. Na hleb umesto namaza prvo stavite parče tvrdog sira po želji, a onda i zelenu salatu koju ste prethodno dobro osušili. Zatim ređajte ostale sastojke po želji, kao što su šunka ili slanina, paradajz, luk, majonez, kečap, kiseli krastavci. Već smo rekli, ali opet da ponovimo, sve namirnice dobro osušite pre dodavanja (ovo ne važi za sir i šunku). Još jedna stvar je vrlo bitna, a to je da na obe kriške stavite prvo sir, pa zelenu salatu, a onda samo na jednu krišku ređajte ostale sastojke i prekolopite. Tako ćete učiniti sendvič prosto savršenim.
I poslednji korak je pravlino pakovanje sendviča. Prvo ga umotajte u salvetu, a onda stavite u kesu.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus