Sigurno vam se dešavalo da napravite sendvič za put, plažu ili posao, ali da on nakon dužeg stajanja postane gnjecav i bezukusan. Postoje trikovi koji će vam pomoći da napravite savršeno hrskav i ukusan sendvič koji će u svakom trenutku biti svež. Tajna je u pravilnom ređanju namirnica. Ono što je najbitnije jeste da namirnice nakon pranja dobro osušite i samim tim ćete smanjiti vlagu.

Prvo što treba da uradite jeste da hleb malo tostirate, jer ne samo da neće biti gnjecav, već će postati hrskav i moći će da izdrži ceo dan, a da ne izgubi na ukusu. Na hleb umesto namaza prvo stavite parče tvrdog sira po želji, a onda i zelenu salatu koju ste prethodno dobro osušili. Zatim ređajte ostale sastojke po želji, kao što su šunka ili slanina, paradajz, luk, majonez, kečap, kiseli krastavci. Već smo rekli, ali opet da ponovimo, sve namirnice dobro osušite pre dodavanja (ovo ne važi za sir i šunku). Još jedna stvar je vrlo bitna, a to je da na obe kriške stavite prvo sir, pa zelenu salatu, a onda samo na jednu krišku ređajte ostale sastojke i prekolopite. Tako ćete učiniti sendvič prosto savršenim. 

I poslednji korak je pravlino pakovanje sendviča. Prvo ga umotajte u salvetu, a onda stavite u kesu. 

BONUS VIDEO: 

REKORDERKE Majka i snajka Velić imale 18 minuta manje za kuvanje: Spremale klub sendvič NIŠTA NISU STIGLE NA VREME Totalna propast Kurir televizija

Izvor: Stvar ukusa