Kada dođu vrućine mnogi se opredeljuju za obrok salate, jer se one lako i brzo spremaju, a zastine. Skoro svaka sadrži belo meso, a jedna od najpoznatijih je svakako i Cezar salata. Postoji samo jedna opasnost kada pravite salatu sa belim mesom, a to je da kada se kuva ono često bude suvo. Zato se u njih dodaju majonez i pavlaka. Ali, ako želite da napravite zdraviju i laganiju salatu, onda vam otkrivamo jednostavan trik pomoću kojeg će i kuvano belo meso biti sočnije. 

Sve što treba da uradite jeste da stavite ceo file u šerpu kada se kuva, jer ako stavite isečene komade jer će onda sigurno biti suv. Takođe, postoji još jedna bitna stvar, a to je da koristite sveže meso. Ako ga odmrzavate može da se desi da ukus ne bude onakav kakav ste želeli. 

Postoji još jedna tajna koju znaju samo iskusne domaćice, a to je da iako u receptu stoji da se belo meso kuva, one ga često isprže ili ispeku, jer je tako mnogo ukusnije. 

Pikantna pasta sa piletinom :intstagram/meg.ofitness

Izvor: Stvar ukusa