Kada dođu vrućine mnogi se opredeljuju za obrok salate, jer se one lako i brzo spremaju, a zastine. Skoro svaka sadrži belo meso, a jedna od najpoznatijih je svakako i Cezar salata. Postoji samo jedna opasnost kada pravite salatu sa belim mesom, a to je da kada se kuva ono često bude suvo. Zato se u njih dodaju majonez i pavlaka. Ali, ako želite da napravite zdraviju i laganiju salatu, onda vam otkrivamo jednostavan trik pomoću kojeg će i kuvano belo meso biti sočnije.
Sve što treba da uradite jeste da stavite ceo file u šerpu kada se kuva, jer ako stavite isečene komade jer će onda sigurno biti suv. Takođe, postoji još jedna bitna stvar, a to je da koristite sveže meso. Ako ga odmrzavate može da se desi da ukus ne bude onakav kakav ste želeli.
Postoji još jedna tajna koju znaju samo iskusne domaćice, a to je da iako u receptu stoji da se belo meso kuva, one ga često isprže ili ispeku, jer je tako mnogo ukusnije.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus