Napraviti testo za picu i nije neki bauk, a većina vas je bar jednom pokušala da ga spremi. Svaka domaćica ima svoj recept, ali poznati italijanski kuvar, Đenaro Kontaldo je otkrio kako da ga napravite jednostavno. Recept za testo je videlo preko 15 miliona ljudi na YouTube-u, a za njegovu pripremu su potrebna samo 4 sastojka. Umesite najbolje i najjednostavnije testo za picu i pokažite svoje kulinarkse veštine svima. Uživajte!
- Sastojci:
- 500 g oštrog brašna
- 1 kašičica soli
- 7 g suvog kvasca
- 325 ml tople vode
- malo griza
Priprema:
U toploj vodi razmutite kvasac, pa ostavite da se aktivira 5 minuta. U posudi pomešajte brašno i so, pa dodajte aktivirani kvasac. Umesite testo, pa ga podelite na 4 jednaka dela (otprilike oko 150 g) i oblikujte loptice. Posudu pospite grizom, pa onda poređajte testo i pokrijte krpom. Ostavite na toplom da nadođe nekih 2 sata. Uzmite jednu lopticu i stavite je na pobrašnjenu površinu, pa pesnicom pritisnite 2x. Zatim rukama malo razvucite i testo je spremno.Prstima pritisnite oko ivice. Mi predlažemo da napravite magraritu, pa premažite testo pelatom. Poprskajte malo maslinovog ulja, a zatim pospite rendanim parmezanom, a onda i cepkanom mocarelom. Preko poređajte par listova bosiljka i pecite na 220°C oko 15 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus